Politie Drenthe

donderdag

Provincie Drenthe, 05-11-2009

Politie controleert op rijden door rood licht

SMILDE De politie heeft woensdagochtend op de N371 gecontroleerd op het rijden door rood licht. De controle vond plaats tussen 07.30 uur en 10.00 uur. In die tijd werden 42 voertuigen op het kenteken bekeurd, allen zullen binnenkort een bekeuring ontvangen.

Politie controleert fietsverlichting

ASSEN De politie heeft woensdagavond en nacht op diverse locaties in Assen gecontroleerd op correcte fietsverlichting. Agenten schreven één bekeuring uit aan een fietser. Deze reed zonder fietsverlichting. (2009052442)

Politie controleert bij winkelcentrum

HOOGEVEEN De politie heeft woensdagochtend een controle gehouden bij de Tamboerpassage. Agenten controleerden fietsers die door het overdekte winkelcentrum fietsten. In totaal werden 10 fietsers bekeurd. Allen kregen een bekeuring van twintig euro. (2009052345)

Auto op de kop in de sloot

BEILEN Woensdagochtend is op de Alting een 19-jarige automobilist uit Hooghalen met zijn op de kop in een sloot beland. Ter plekke stonden de man en zijn bijrijder bij de auto, ze waren niet gewond. De man verklaarde tegenover de agenten dat hij uit de bocht was gevlogen omdat hij de macht over het stuur was kwijt geraakt door een glad wegdek. De auto moest worden afgesleept. (2009052347

Meisje raakt ernstig gewond

NOORDSCHESCHUT Woensdagochtend is een 13-jarig meisje uit Tiendeveen ernstig gewond geraakt op de Molenweg door een ongeluk. Het meisje werd per ambulance overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum Groningen. Het meisje kwam met haar fiets ten val toen ze werd ingehaald door een vrachtwagen met oplegger bestuurd door een 49-jarige Pool. Ze reden over de Molenweg in de richting van Hoogeveen. De politie verricht onderzoek naar de toedracht van dit ongeval. (2009052236/2009052218)

Man aangehouden na ingooien ruit

EMMEN De politie heeft woensdagavond een 19-jarige man uit Emmen aangehouden op Het Meerveld. De man had een ruit van een voordeur ingegooid van een woning aan Het Meerveld na een ruzie met de bewoner. De man werd door agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. (2009052412)

Automobilist na blaastest aangehouden

HOOGEVEEN In de nacht van woensdag op donderdag is een 31-jarige automobilist uit Hoogeveen op de Van Limburg Stirumstraat aangehouden. De man was ter controle aan de kant gezet en moest een blaastest ondergaan. Hij bleek te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau moest de man een ademanalyse ondergaan. Hij scoorde 165 ug/l. De man mocht zijn weg vervolgens vervolgen. (2009052422)

Slachtoffer van skimmen?

COEVORDEN Uit onderzoek blijkt dat in oktober een ticketautomaat op het station in Coevorden een skimlocatie is geweest. Als u slachtoffer bent geworden van skimmen en er is geld van uw rekening afgeschreven moet u dit direct melden bij uw bank. Meld het ook als u iets verdachts bij een geld- of betaalautomaat ziet. Maak in een dergelijk geval geen gebruik van de automaat. Als er geld van uw rekening is opgenomen hoeft u geen aangifte te doen bij de politie. Melden bij de bank is voldoende. Met de banken is afgesproken dat zij alle informatie verzamelen en aangifte doen. Om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van skimmen kunt u het beste het toetsenbordje van een betaalautomaat afschermen tijdens het intoetsen van uw pincode. Ziet u iets vreemds aan de voorzetmond van een automaat, waarschuw dan de eigenaar of bel de politie (0900-8844).

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.