Waterschap Groot Salland

Bon voor bewoners De Koekoek

Laatste wijziging: 5 november 2009

Er valt deze week een gratis bon voor autowassen op de deurmat van de ca. 150 woningen in tuinbouwgebied De Koekoek bij IJsselmuiden. Reden hiervoor is dat in de maanden oktober en november de wegen in de Koekoek smerig zijn door grondtransport.

Ruimte voor water

Het Waterschap Groot Salland is in samenwerking met de gemeente Kampen aan het werk met het graven van waterbergingen in de Koekoekspolder. Trekkers met kiepers rijden af en aan om de afgegraven grond op te slaan op het perceel bij de Hartogsweg-Bisschopswetering. Deze klus ligt prima op schema en zal voor 1 december 2009 zijn geklaard. Dan is in polder De Koekoek weer voldoende ruimte om water in extreem natte perioden op te vangen, waarmee wateroverlast wordt tegengegaan.

Smerige wegen en auto's

Het grondtransport veroorzaakt smerige wegen en auto's, ook al doet het waterschap zijn best dit zoveel mogelijk te beperken. Voor het ongemak wordt aan de bewoners van de Koekoek als aardigheidje een bon aangeboden voor één gratis autowasbeurt. Deze bon kan in de periode van 6 november tot en met 4 december 2009 worden gebruikt bij een plaatselijk autobedrijf.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl