Deelgemeente Charlois Rotterdam

Kindvriendelijke routes Pendrecht feestelijk geopend!

Op vrijdagochtend 30 oktober zijn in Pendrecht de kindvriendelijke routes geopend, en dat betekende enige honderden joelende, zingende en dansende kinderen op Plein 1953.

Honderden kinderen zijn dolenthousiast als de routes officieel worden geopend met een confettiregen. (fotopersbureau Cor Vos) Compleet met straatartiesten én een dansoptreden gingen de kinderen van drie basisscholen uit hun dak.

De kindvriendelijke routes, aangegeven met betonnen blokjes langs de weg, moeten ervoor zorgen dat kinderen in het vervolg de wandeling tussen school en huis veilig kunnen afleggen. Ook de klaar-overs die de afgelopen maand zijn gestart maken de oversteekplaatsen veiliger.

Buiten het vieren van deze officiële opening, kregen de kinderen een ook wel heel bijzonder geschenk uit handen van de directeur van Batavus. Hij schonk de kinderen in Pendrecht maar liefst honderd fietsen, zodat zij in het vervolg verkeersexamens kunnen afleggen. Hij kon dan ook op veel applaus rekenen!

Ook werd vrijdagochtend de prijs uitgereikt voor de scholier die de beste nieuwe naam heeft verzonnen voor de kindvriendelijke routes. De winnares is Stacy Commijs, zij won met haar inzending Blokkiespad een gloednieuwe Nintendo DS, uitgereikt door de directeur van Veilig Verkeer Nederland, Jan Koehoorn.

Een heel gezellig feestje dus, op het overvolle Plein 1953. Want daar riepen zij in koor: Pendrecht is goed bezig!