Gemeente Bussum

Bussumse Ewa eerste digitale baby in het Gooi

Je bent pas zes weken oud en je leven bestaat voornamelijk uit slapen, eten en luiers vullen. Dan raak je niet opgewonden als je de eerste digitale baby van het Gooi en de Vechtstreek blijkt te zijn. De piepjonge Ewa Bar-on werd vorige week maandag in het bijzijn van haar moeder als allereerste ingeschreven in het nieuwe digitaal Dossier Jeugdgezondheidszorg.

Â

De officiële handeling en een bijpassend feestje vonden plaats in het consultatiebureau in de nieuwe brede school Breeduit in de wijk Westereng. De nieuw geborene kreeg uit handen van jeugdwethouder Herman Schoon een rieten mand vol kraamcadeaus. Ewa ontving onder meer een knuffelbeer met haar naam erop.

Â

Megaklus

De GGD Gooi en Vechtstreek staat voor een enorme klus. De medische gegevens van alle jongeren in de gewest-gemeenten tussen nul en negentien jaar worden gedigitaliseerd. Het gaat in totaal om circa 60.000 dossiers, die bij een eerstvolgende afspraak over gaan op digitaal.

Â

De gegevens zijn volkomen veilig, de privacy van patiënten is gewaarborgd. De gegevens zijn alleen toegankelijk voor artsen en verpleegkundigen in de jeugdgezondheidszorg. Door de digitalisering kunnen de gegevens op meerdere locaties geraadpleegd worden. Nu beschikt de GGD nog over tienduizenden papieren dossiers. Die verhuizen niet meer terug vanuit Hilversum naar het nieuwe pand, dat de GGD volgend jaar betrekt aan de Brinklaan in Bussum.