Politie IJsselland

Aanhoudingen voor diefstal scooters

Zwolle, 05-11-2009

De politie heeft woensdag 21, donderdag 22, dinsdag 27 en woensdag 28 oktober vier verdachten aangehouden op verdenking van diefstal. Vanaf maart 2009 werden er in de wijken Stadshagen en Westenholte diverse scooters gestolen. De scooters stonden veelal voor woningen, in tuinen of bij bedrijven. Met behulp van tips uit de buurt en verder onderzoek kwam de politie bij de vier verdachten uit.

In oktober kreeg de wijkagent tips van buurtbewoners die wezen op de betrokkenheid van een 15-jarige jongen uit Zwolle. Na verder onderzoek konden agenten de jongen woensdag 21 oktober aanhouden. Donderdag 22 oktober werd een tweede 15-jarige verdachte uit Zwolle aangehouden.

Het tweetal bekende de diefstal van acht scooters en een fiets en vier pogingen tot een diefstal in de periode vanaf maart 2009. Agenten hielden een week later nog twee verdachten van 17 jaar uit Zwolle aan voor betrokkenheid bij enkele diefstallen. De politie had voor de aanhoudingen al enkele gestolen scooters teruggevonden. Eén scooter stond nog bij de woning van één van de verdachten. Tijdens de verhoren bleek dat twee scooters uit elkaar zijn gehaald zodat de losse onderdelen verkocht konden worden. Het onderzoek is nog niet afgerond. De politie sluit niet uit dat er tijdens het onderzoek nog meer aanhoudingen volgen. Mochten mensen naar aanleiding van dit bericht nog tips hebben over deze zaak, dan kunnen zij contact opnemen met het politieteam Zwolle-Noord via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.