Gemeente Soest

.

College wil uitbreiding Griftland mogelijk maken

05 november 2009

Vandaag tijdens de begrotingsvergadering komt het college van Burgemeester en Wethouders met een financieringsvoorstel voor de uitbreiding van het Griftland College. B&W hebben middelen bij elkaar gebracht om de aanvraag van het Griftland te honoreren.

Het Griftland College heeft begin 2009 bij de gemeente aangegeven dat zij wil uitbreiden. Daarvoor heeft de school een plan uitgewerkt. Tot nu toe waren er onvoldoende middelen om dit plan in z'n totaliteit te bekostigen.

Bij de kaders van de raad voor de begroting 2010 is namelijk nadrukkelijk aangegeven dat er (in het licht van de huidige economische situatie) geen extra geld beschikbaar zou worden gesteld voor de uitbreiding boven op de beschikbare middelen voor onderwijshuisvesting.

Wethouder Paul Lemmen is blij dat met het nodige `puzzel- en speurwerk' de middelen nu toch bijeen gebracht zijn. "Het Griftland is de enige school voor voortgezet onderwijs in Soest.

Het is belangrijk dat zo'n school over voldoende ruimte kan beschikken. Het was dan ook heel vervelend dat we in eerste instantie niet voldoende middelen bij elkaar konden brengen.

Mede naar aanleiding van recent afgegeven signalen uit de gemeenteraad en in gesprek met de schoolleiding van het Griftland is nu een voorstel tot stand gekomen waarbij de gemeente ruim drie miljoen euro beschikbaar stelt. Zo kan het Griftland toch de gewenste uitbreiding realiseren."