Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam scoort goed in rankings

RSM in top 10 beste business schools wereldwijd

Rotterdam School of Management, Erasmus University behoort tot de beste MBA-opleidingen ter wereld. RSM staat op plaats 6 van The Eduniversal business school ranking die is opgesteld door 300 decanen wereldwijd. Studenten beoordeelden RSM in de jaarlijkse Elsevier-ranking al als beste business school van Nederland.

Met de zesde plaats op The Eduniversal business school ranking schaart RSM bij de top van de business schools. De lijst wordt aangevoerd door Harvard, maar Insead en Standford staan bijvoorbeeld lager dan RSM.

Op wetenschappelijk gebied scoort de Erasmus Universiteit Rotterdam ook goed. Volgens de Excellence Ranking van de Duitse krant Die Zeit en het Centre for Higher Education Development bevinden twee onderzoeksgroepen van de Erasmus Universiteit zich bij top van Europa: Economie en Psychologie. Op beide vakgebieden onderscheidt de Erasmus Universiteit zich door door het grote aantal publicaties en citaties.

Een zelfde beeld komt naar voren uit de CWTS-ranking van de 250 grootste universiteiten van de wereld. Hier bekleedt de Erasmus Universiteit plaats 56 op Deze ranking kijkt naar het aantal publicaties en de daaruit vloeiende citaties over een langere periode.

De Erasmus Universiteit Rotterdam scoort als geheel ook hoog in de jaarlijks Elsevier-ranking. Zes bachelor-opleidingen zijn door studenten uitgeroepen tot de beste van Nederland. Het gaat om Econometrie, International Business, Psychologie, Geschiedenis, Gezondheidswetenschappen en Business Administration (Bedrijfswetenschappen).

Bij de masters zijn Gezondheidswetenschappen en Psychologie als beste van Nederland verkozen Docenten beoordelen eveneens Bedrijfskunde en International Business Administration als beste van Nederland, maar tevens wordt Geneeskunde als beste opleiding gezien.

Meer informatie over de opleidingen in kwestie:
* MBA

* Psychologie

* Economie: Master Econometrics and Management Science, Master Economics and Business, Master Economics and Informatics, Research Master Economics

* Bedrijfskunde: MSc Business Administration, Master International Management, Research Master Business Research