Gemeente Dongeradeel


Verloting kavels uitbreidingsplan 'De Trije Terpen'


* De kavels

* Voorwaarden voor deelname verloting

* Verkoopvoorwaarden

* Aanmelden deelname verloting

* Procedure verloting

* Optievoorwaarden

* Vragen of nadere informatie

De gemeente Dongeradeel gaat éénmalig kavels bestemd voor de bouw van vrijstaande woningen gelegen in de 1e en 2e fase van het uitbreidingsplan 'De Trije Terpen' verloten onder bouwbedrijven.

De verloting vindt plaats op donderdag 3 december 2009 om 15.00 uur in het gemeentehuis te Dokkum (ingang Suupmarkt 2).

Op deze site treft u informatie aan over de kavels, de voorwaarden van deelname, de gang van zaken bij de verloting, de optievoorwaarden, de verkoopvoorwaarden en de wijze van aanmelding.

De kavels

De verloting betreft de kavels die bedoeld zijn voor de bouw van vrijstaande woningen. Het betreft in principe de kavels 8 en 38 (1e fase) en de kavels 93, 107, 111, 124, 126, 127, 128, 143, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 159, 160, 161, 162, 164 en 167 (2e fase).

Klik |>hier om de tekening te downloaden waarop de ligging van deze kavels is aangegeven.

Tot de dag van verloting gaat de uitgifte aan particulieren door. Op dit moment is het daarom niet duidelijk welke kavels precies onder de verloting zullen vallen. De uiteindelijk beschikbare kavels worden op de verloting zelf kenbaar gemaakt. Er worden maximaal 2 kavels per bouwbedrijf in optie uitgegeven.

Voorwaarden voor deelname verloting

Aan de verloting kunnen uitsluitend bedrijven die als bouwbedrijf staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel deelnemen. Uit de inschrijving moet blijken dat het bedrijf als bouwbedrijf functioneert en dat dit de hoofdactiviteit is van deze onderneming. De onderneming die zich voor de verloting aanmeldt moet tevens de uitvoerende (bouwende) partij zijn. Zowel ZZP-ers als natuurlijke personen zijn uitgesloten van deze verloting.

Verkoopvoorwaarden

De verkoop zal plaatsvinden onder de algemene verkoopvoorwaarden van onroerende zaken gelegen in de gemeente Dongeradeel met een daarbij behorende aanvulling, vastgesteld door de gemeenteraad op 20 december 2001. Deze voorwaarden kunt u hieronder downloaden. Wij raden u aan deze voorwaarden en de aanvulling aandachtig door te lezen.

|>Verkoopvoorwaarden

Enkele voorwaarden zijn gewijzigd om verkoop van bouwkavels aan bouwbedrijven mogelijk te maken. Onderstaande wijzigingen zijn op deze verkoop van toepassing:

* Artikel 9 van de algemene voorwaarden van de Gemeente Dongeradeel wordt als volgt gewijzigd: Indien de verkoop bouwgrond betreft, moet de grond, behoudens door burgemeester en Wethouders te verlenen uitstel, door de koper binnen twaalf maanden na de datum van het verlijden van de akte van overdracht bebouwd te zijn overeenkomstig de aan de grond in de vrijstelling gegeven functie. Tevens dient er te worden voldaan aan de eisen zoals gesteld in het Bouwbesluit. Bovendien moet er binnen deze periode een eindcontrole hebben plaatsgevonden door onze bouwinspecteurs en dient vastgesteld te zijn dat de koper conform de bouwvergunning gebouwd heeft.

* Artikel 12 sub a van de algemene voorwaarden van de Gemeente Dongeradeel wordt als volgt gewijzigd: Zolang de grond, als bedoeld in artikel 9 van de algemene voorwaarden van de Gemeente Dongeradeel, niet bebouwd is conform de daaraan in de vrijstelling gegeven functie, mag de koper de grond niet aan derden in eigendom overdragen of daarop zakelijke rechten vestigen anders dan hypotheek.

* Bij deze verloting zijn artikel 12 sub b, alsmede artikel 12 sub c van de algemene voorwaarden van Gemeente Dongeradeel niet van toepassing.

* Artikel 12 sub d van de algemene voorwaarden van de Gemeente Dongeradeel wordt als volgt gewijzigd: Burgemeester en wethouders kunnen in uitzonderlijke situaties op verzoek van de koper ontheffing verlenen van het onder a. t/m c. genoemde verbod of gebod. Zij maken van die bevoegdheid alleen gebruik indien door bijzondere onvoorziene omstandigheden bij de koper handhaving van het verbod of gebod in redelijkheid niet meer te rechtvaardigen is. Burgemeester en wethouders kunnen aan hun besluit voorwaarden verbinden, in het bijzonder een recht van eerste koop waar het het gestelde in sub a betreft. De koper kan pas rechten doen gelden op een ontheffing, nadat het besluit daartoe hem schriftelijk bericht.

Aanmelden deelname verloting

Ieder bouwbedrijf die belangstelling heeft voor één of twee van de beschikbare kavels en die mee wil doen aan de verloting nodigen wij uit dit vóór woensdag 2 december 2009 door te geven via |>dit formulier.

Procedure verloting

a. De namen van de aangemelde bouwbedrijven worden in gesloten enveloppen gedeponeerd in een daarvoor bestemde doos.

b. de trekking geschiedt door wethouder K. de Graaf die de verkoop van bouwterreinen in zijn portefeuille heeft;

c. het bouwbedrijf wiens naam het eerst getrokken wordt krijgt de eerste keus in een kavel(s) van zijn voorkeur en zo verder;

d. wanneer de eerste voorkeur niet meer aanwezig is staat het een ieder vrij keuze te maken uit de resterende kavels. Het is dus van belang dat u voor de verloting voor u zelf bepaalt welke alternatieve kavels er voor u zijn en de volgorde daarvan;

e. het is niet mogelijk te kiezen om als reserve voor een bepaalde kavel geregistreerd te staan;

f. het is niet toegestaan de uitgelote kavels onderling te ruilen of de optie aan een ander over te dragen;

g. kavels die na de verloting overblijven, zullen weer aan particulieren worden uitgegeven.

Optievoorwaarden

De verschuldigde optiekosten moeten na toewijzing van de kavel binnen één week worden voldaan door storting of overschrijving op rekeningnummer 28.50.19.457 bij de NV Bank voor Nederlandse Gemeenten te Den Haag. Voldoet de optiehouder niet aan deze voorwaarde, dan vervalt de optie en is de gemeente vrij het betreffende bouwterrein aan een andere gegadigde in optie te geven. Tijdens de verloting tekent de optiehouder voor het perceel dat hij in optie krijgt. In deze bevestiging zal tevens genoemde voorwaarde worden opgenomen.

De kosten voor het in optie krijgen van een bouwterrein bedragen EUR 230,00. Dit bedrag wordt met de koopsom verrekend indien tot aankoop van het bouwterrein wordt overgegaan binnen de eerste optietermijn. Een optietermijn bedraagt drie maanden. Wordt de kavel, om wat voor reden dan ook, niet binnen deze periode aan de optiehouder verkocht dan vervalt het optiebedrag aan de gemeente. Het is mogelijk eenmaal de optie te verlengen voor wederom drie maanden. Als verlenging van de optie plaatsvindt, dan dient het optiebedrag van EUR 230,00 opnieuw te worden betaald. Bij verkoop van het bouwterrein wordt slechts één keer het betaalde optiebedrag verrekend.

Vragen of nadere informatie

Voor vragen of nadere informatie kan contact opgenomen worden met Josephina Hofman via j.hofman@dongeradeel.nl of telefonisch op (0519) 298 749 of Aafke Barkhof via a.barkhof@dongeradeel.nl of telefonisch op (0519) 574 442.