Gemeente Binnenmaas

Finaleplaats Mooi Nederland voor Regiopark Noordrand Banner Mooi Nederland Prijs Vrom Hoeksche Waard

Vorige week heeft de Hoeksche Waard in het kader van het innovatieprogramma van Vrom Mooi Nederland een finaleplaats behaald. Minister Cramer zoekt met Mooi Nederland naar inspirerende en vernieuwende projecten die ons landschap mooier maken. Nederlanders, aldus Vrom, ervaren dat ons land versnippert, versteent en verrommelt, bijvoorbeeld door lelijke gebouwen langs snelwegen, oprukkende woonwijken en b.v. zendmasten.

Van de 222 ingestuurde projecten zijn er 26 overgebleven. Het door de Commissie Hoeksche Waard ingestuurde project Regiopark Noordrand Hoeksche Waard is daar één van.

Regiopark biedt groen kader

Het Regiopark in de noordrand van Nationaal Landschap Hoeksche Waard moet een groen kader bieden voor de verschillende stedelijke ontwikkelingen die hier zijn voorzien. Het park houdt rekening met waterbeheer, recreatie, duurzame energie en natuur. Ook zorgt het er voor dat bij alle ontwikkelingen de kernkwaliteiten van het Nationaal Landschap worden versterkt.

De keuze is aan het publiek

Nu is de keuze aan het publiek om te stemmen op de favoriet. Het winnende project krijgt extra subsidiegeld en onder de stemmers wordt een bijzondere prijs verloot.

U kunt heel eenvoudig stemmen door te klikken op de banner in dit bericht. U wordt dan doorgelinkt naar de website van Mooi Nederland.

Helpt u de Hoeksche Waard ook aan voldoende stemmen? Stemmen kan tot en met 31 december 2009.