College van Beroep voor het bedrijfsleven

Voorzieningenrechter wijst verzoek van Lycamobile af

Den Haag, 4 november 2009 - Lycamobile heeft toegang tot het netwerk van T-Mobile ten behoeve van het aanbieden van mobiele telefonie. Voor deze toegang moet Lycamobile betalen. T-Mobile wil Lycamobile de toegang verder ontzeggen omdat Lycamobile een aanzienlijke betalingsachterstand heeft.

Lycamobile heeft OPTA verzocht bij geschilbesluit te beslissen dat het T-Mobile verboden is haar SMS en/of Voice-diensten aan (klanten van) Lycamobile op te schorten en T-Mobile te bevelen haar diensten aan (klanten van) Lycamobile te handhaven.

OPTA heeft dit verzoek bij voorlopig besluit afgewezen en T-Mobile toegestaan om haar dienstverlening aan klanten/abonnees van Lycamobile, die gebruik maken van het netwerk van T-Mobile, te beëindigen.

Tegen dit besluit heeft Lycamobile beroep ingesteld bij het College. Zij heeft tevens om een voorlopige voorziening verzocht.

De voorzieningenrechter van het College heeft het verzoek afgewezen. In de concrete omstandigheden van het onderhavige geval, waarin tussen T-Mobile en Lycamobile een contractuele verhouding bestaat op grond waarvan Lycamobile gehouden is tot betaling voor door T-Mobile geleverde diensten en Lycamobile aan die verplichtingen niet voldoet, is naar voorlopig oordeel het standpunt van OPTA juist, dat geen sprake is van een onvoorwaardelijke verplichting aan de zijde van T-Mobile tot het verlenen van toegang.
Het besluit van OPTA, voor zover dit inhoudt dat het geschil niet is beslecht op de door Lycamobile voorgestane wijze, komt derhalve voorshands niet onjuist voor.

LJ Nummer:

BK2112

Zie het origineel

Bron: College van Beroep voor het bedrijfsleven
Datum actualiteit: 5 november 2009