Gemeente Heusden

Heygrave 5 november 2009
Sportcampus/MFA bij dâOultremont in plaats van uitbreiding Die Heygrave

Het college van Heusden wil bij het d'Oultremontcollege in Drunen een sportcampus realiseren. Deze multifunctionele accommodatie (MFA) vervangt zowel sporthal Onder de Bogen als sportzaal De Hoge Heide. Met deze plannen is de geplande uitbreiding van Die Heygrave niet meer aan de orde.

Een sportcampus bij het d'Oultremontcollege komt tegemoet aan zowel de wens van het schoolbestuur OMO om het d'Oultremont uit te breiden als de gemeentelijke plannen om Onder de Bogen en De Hoge Heide door nieuwbouw te vervangen. Het oorspronkelijke plan van het college was om ter vervanging van Onder de Bogen naast het d'Oultremontcollege een nieuwe hal te bouwen in Drunen en om sporthal Die Heygrave uit te breiden, ter vervanging van De Hoge Heide.

Bezettingsgraad
Toen in nauwe samenwerking met het d'Oultremontcollege de plannen van een sportcampus echter steeds meer vorm kregen, heeft het college besloten een zogenoemde optimalisatiestudie te laten uitvoeren. Binnen deze studie is voor Onder de Bogen en Die Heygrave gekeken naar de multifunctionele mogelijkheden, de bezettingsgraad, investeringsramingen en exploitatiekansen. Op basis van de resultaten van deze studie heeft het college van Heusden besloten de eerdere plannen te wijzigen.

De kleedruimtes van sporthal Die Heygrave worden opgeknapt en aangepast aan de eisen van deze tijd. Dit gebeurt in 2010. De sportcampus in Drunen gaat bestaan uit onder andere een sporthal van 32x48 meter, een sportzaal van 32x22,5 meter, een dojo (judozaal), een BOM (Bewegen Op Muziek)-ruimte en een jeugdruimte. De ingebruikname vindt in 2013/ 2014 plaats. Tot die tijd worden sportaccommodaties Onder de Bogen en De Hoge Heide in zo'n goed mogelijke staat gehouden. Geplaatst op: 5 november 2009