FNV

5-11-2009

Etnische diversiteit goed voor bedrijf

Het blijkt te lonen voor werkgevers om te streven naar een gemengde etnische samenstelling van hun personeelsbestand. Ze kunnen daardoor makkelijker personeel vinden op een krappe arbeidsmarkt en een grotere afzetmarkt aanboren. Er kunnen ook voordelen zijn voor de bedrijfsvoering, bijvoorbeeld door een betere communicatie met klanten uit etnische groepen.

Dit alles levert de bedrijven meer winst op, groei in personeel en besparing op werving of op inzet van een uitzendbureau. Dit blijkt uit een onderzoek van TNO dat in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor het eerst ervaringen met etnische diversiteit in het mkb in de praktijk in kaart brengt.

{Etnische%20diversiteit_tcm7-25652.jpg}

TNO keek naar de ervaringen van twaalf MKB-bedrijven met autochtone en allochtone werknemers. Daarbij zijn ook bedrijven met hoog opgeleid personeel, zoals een architektenbureau en zakelijke adviesbureaus. Het gaat niet om een representatief onderzoek.

Mix van culturen De ondervraagde ondernemers vinden de verschillende culturele en etnische achtergronden gunstig voor hun bedrijf. Zo meldt schildersbedrijf Everts: "Door te werken met medewerkers van verschillende culturele achtergronden wordt in 50 procent van de onderhoudsprojecten extra kwaliteit geleverd, onder andere door minder klachten. Dit komt omdat men door de mix van culturen in het werknemersbestand beter kan aansluiten bij de mix aan culturen bij bewoners, beheerders, bouwvakkers en opzichters op de bouwplaats."

Schaarse chauffeurs Transportbedrijf Knap Groep uit de Zaanstreek heeft in 2006 een strategische keus gemaakt om met divers personeel te gaan werken. Sinds een aantal jaar volgen steeds minder autochtonen een chauffeursopleiding, waardoor er krapte op de arbeidsmarkt is ontstaan. Door zich bewust te gaan richten op het werken met meer allochtone chauffeurs, heeft het bedrijf nu een voorsprong op andere transportbedrijven uit de Zaanstreek.

Oproep Staatssecretaris Klijnsma roept werkgevers in het midden- en kleinbedrijf op om door te gaan met het aannemen van mensen met een andere etnische achtergrond.

Checklist Het rapport bevat een checklist waarmee iedere ondernemer zelf kan vaststellen wat de meerwaarde van diversiteit voor zijn bedrijf kan zijn en welke randvoorwaarden daarbij horen.