Gemeente Dalfsen

Durf jij het aan?

05-11-2009

Brandweer Dalfsen start campagne


Dalfsen/Lemelerveld- Met de vraag: "Durf jij het aan?" is de gemeente Dalfsen op zoek naar vrijwilligers voor de brandweer. De gemeente Dalfsen kan niet zonder de brandweer. De kazernes van de gemeente Dalfsen worden bemand door vrijwilligers. Om de kazernes optimaal te laten functioneren hebben de brandweerposten in Dalfsen en Lemelerveld meer vrijwilligers nodig. Dit kunnen zowel mannen als vrouwen zijn.

Om nieuwe vrijwilligers te werven start de brandweer van de gemeente Dalfsen een campagne. Zo worden bij bedrijven wervende posters opgehangen en flyers uitgedeeld. Ook heeft een groot aantal mensen een brief van de brandweer ontvangen. De vrijwilligers van de brandweer moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Daarom is een doelgroepselectie gemaakt. De mensen die binnen de doelgroep vallen, hebben een persoonlijke brief gehad met een uitnodiging om een oefenavond van de brandweer bij te wonen.
Tijdens deze avond wordt meer informatie over de brandweer gegeven, onder andere over de voordelen van het werken bij de brandweer. Er zijn voordelen voor de nieuwe vrijwilliger, maar ook voor de werkgever van deze nieuwe vrijwilliger. Verder worden tijdens de oefenavond praktijkoefeningen gehouden. Op deze manier kunnen de geïnteresseerden goed de sfeer bij de brandweer proeven.

Werkzaamheden brandweer

Het blussen van branden is één van de werkzaamheden van de brandweer. Verder zorgt de brandweer voor alle soorten hulpverlening. Dit kan zijn bij ongelukken, maar ze kunnen ook opgeroepen worden om een wegdek te reinigen of om bij stormschade bomen van de weg te verwijderen.

Meer informatie:


* Op www.brandweerdalfsen.nl is meer informatie te vinden over de oefenavonden en de campagne.