Gemeente Smallingerland



Subsidiepot duurzame maatregelen particulieren leeg

De subsidiepot voor particulieren om duurzame investeringen in de bestaande woning te realiseren is na twee maanden al leeg. Nieuwe aanvragen door particulieren worden niet meer in behandeling genomen. Voor bedrijven zijn er nog wel mogelijkheden.

Subsidieplafond snel bereikt
Succesvolle regeling duurzame investeringen voor particulieren

De beschikbare subsidiepot van EUR 495.000 van de gemeente om duurzame investeringen voor particulieren mogelijk te maken is leeg. De regeling was vanaf 7 september j.l van kracht. Binnen twee maanden hebben particulieren de regeling dus heel goed weten te vinden en er ook gebruik van gemaakt. De gemeente heeft 543 aanvragen binnen gekregen.
Particulieren hadden de mogelijkheid om aanvragen in te dienen om duurzame maatregelen in hun bestaande woning te realiseren. De regeling voorziet per soort maatregel in bijdragen voor materiaal (20% van de aanschaf met een maximum van EUR 1000) en loonkosten (50% met een maximum van EUR 2000) bij bijvoorbeeld het aanbrengen van isolatiematerialen, het plaatsen van een energiezuinige ketel, het aanbrengen van isolerende beglazing, etcetera.
Belangrijke voorwaarde voor het krijgen van subsidie is dat het werk wordt uitgevoerd door lokale aannemers.

Nieuwe aanvragen voor particulieren worden vanaf heden dus niet meer in behandeling genomen nu het subsidieplafond voor deze categorie is bereikt. Vanwege het snelle succes kan er enige vertraging optreden bij het uitbetalen van de subsidies. We doen ons best om binnengekomen uitbetalingsformulieren zo snel mogelijk te verwerken.

Er is een soortgelijke subsidiemogelijkheid voor bedrijven. Daar zijn tot op heden aanvragen binnen gekomen voor een totaalbedrag van EUR 75.000. Voor bedrijven zijn er dus nog wel mogelijkheden om deze subsidie aan te vragen want ook voor deze categorie is EUR 495.000 beschikbaar. Voor de details van de regeling, klik hier.

De regelingen zijn ingevoerd in het kader van de stimulerende maatregelen voor de lokale economie waartoe de gemeenteraad in maart van dit jaar besloot.