Politie Gelderland-Midden

Edenaar (87) slachtoffer `babbeltruc'

Publicatiedatum: 5-11-2009 13:18:18

EDE - Een 87-jarige Edenaar is woensdag 4 november het slachtoffer geworden van de zogenaamde babbeltruc. Een tot dusver onbekende man kwam bij het slachtoffer aan de deur (een woning in Ede-Noordoost) en hing een verhaal op over een dreigende gasontploffing. De Edenaar raakte overtuigd door de man, die vervolgens kans zag er meld geld, sieraden en een mobiele telefoon van het slachtoffer vandoor te gaan.

Na ontdekking sloeg de Edenaar alarm bij de politie, die er vervolgens een Burgernetactie uit deed en in de buurt op zoek ging naar de dader. Bij de Burgernetactie konden 216 aangesloten personen worden bereikt en werden 3 reacties afgegeven. Bij een daarvan bleek dat dezelfde dader mogelijk nog elders had toegeslagen. De zoekactie van agenten in de omgeving leverde geen resultaat.

Volgens het slachtoffer was de dader een blanke man van tussen de 30 en 40 jaar oud met een fors postuur en een opvallend bol gezicht. De man kort krullend peper en zoutkleurig haar hebben en droeg donkere kleding. De politie zet het onderzoek voort.
(057516)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---