Deelgemeente Charlois Rotterdam

Gouden Karel de Stoutespeld voor Gerard Boom

Dinsdagavond 27 oktober kreeg Gerard Boom, scheidend voorzitter van de Bewonersorganisatie Pendrecht, een gouden Karel de Stoutespeld voor zijn jarenlange inzet voor de bewoners van Pendrecht.

Gerard Boom (midden) kreeg op 27 oktober een gouden Karel de Stoutespeld (foto: Cor Vos) Deelraadsvoorzitter Dick Lockhorst speldde hem deze deelgemeentelijke onderscheiding op.

Gerard Boom begon zijn loopbaan als bewonersvertegenwoordiger in de bewonerscommissie van de Sliedrechtflat. In 2001 werd hij lid van het dagelijks bestuur van de Bewonersorganisatie Pendrecht (BOP). In 2003 werd hij verkozen tot voorzitter.

Vanuit zijn bestuursfunctie zat hij in diverse werkgroepen, zoals de Pleincommissie Plein 1953, en de Commissie Herdenking Watersnoodramp in 2003. Verder was hij actief in het Wijk Ouderenplatform Pendrecht en in de Ouderen Adviesraad van de deelgemeente Charlois. Ook was hij betrokken bij de start van Vitaal Pendrecht en de Pendrecht Universiteit. Bij deze activiteiten blijft hij ook in de toekomst zeker actief.

Op dinsdag 27 oktober is speciaal ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van de BOP een symposium georganiseerd in Restaurant Zuiderkroon.