Openbaar Ministerie

Rechercheonderzoek Gerben Hoeksma Veendam afgerond

5 november 2009

Rechercheonderzoek Gerben Hoeksma Veendam afgerond

Het rechercheonderzoek naar de dood van de 65-jarige Gerben Hoeksma uit Veendam is deze week afgerond. De verdachte, een 16-jarige jongen uit Veendam, zit nog steeds vast.

De jongen wordt verdacht van in ieder geval diefstal met geweld en bedreiging van het slachtoffer. De 65-jarige werd woensdagmiddag 19 augustus dood in zijn woning aan het Bocht Oosterdiep gevonden. Hierop werd het onderzoek naar de doodsoorzaak van de Veendammer gestart.

Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat strafbare feiten als moord, doodslag of mishandeling met de dood ten gevolg niet bewezen kunnen worden. De doodsoorzaak wijst niet op een van deze delicten.

Proces-verbaal

Het proces-verbaal wordt de komende tijd afgemaakt en naar het Openbaar Ministerie gestuurd. De officier van justitie beslist op basis van het dossier voor welke strafbare feiten de verdachte vervolgd zal worden. De Raadkamer van de Rechtbank heeft vandaag besloten dat de verdachte nog zeker 30 dagen vast blijft zitten. Het onderzoek naar de dood van Gerben Hoeksma nam ruim twee maanden in beslag.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u bellen met Kirsten Smit, voorlichter, bereikbaar op telefoonnummer (050) 750 30 50.