Politie Gelderland-Zuid

Getuigenoproep doorrijder

Beneden-Leeuwen, 05-11-2009 o Afgelopen zaterdagochtend werd de meldkamer rond zeven uur gebeld over een aanrijding. Deze zou hebben plaatsgevonden in de Wielstraat te Beneden-Leeuwen. De persoon die de aanrijding zou hebben veroorzaakt, is na de aanrijding doorgereden. De politie zoekt in het onderzoek naar deze doorrijder naar getuigen.

De meldkamer werd gebeld door een 46-jarige man uit Beneden-Leeuwen die zijn auto die ochtend zwaar beschadigd voor de deur aantrof. De man vermoedde dat zijn geparkeerde auto door een doorrijder enkele uren daarvoor is aangereden. De geparkeerde auto is daarbij na die botsing doorgeschoten tegen een lantaarnpaal. Daardoor is deze auto beschadigd aan voor-, zij- en achterkant. De doorrijder heeft geen gegevens achtergelaten of zich bij de 46-jarige eigenaar van de vernielde auto gemeld.

Aanwijzingen

De politie startte een onderzoek waarbij al enkele aanwijzingen zijn gevonden die naar de doorrijder kunnen leiden maar roept ook getuigen op zich te melden. Zo heeft de veroorzaker van de aanrijding koelvloeistof verloren dat zichtbaar op de weg een route markeerde. Ook werd er een stuk lichtgrijs spatbord gevonden. Het spoor van de koelvloeistof liep vanaf de Wielstraat in de richting van de dorpskern. De politie gaat ervan uit dat de aanrijding is veroorzaakt door een auto waarbij de bestuurder de aanrijding wel moet hebben opgemerkt.

Oproep

Mochten er personen zijn die meer van deze aanrijding weten of zich iets menen te herinneren van die nacht van vrijdag 30 op zaterdag 31 oktober rond 03.00 uur, hoopt het politieteam uit Beneden-Leeuwen dat men contact opneemt met de politie. Dat kan via het telefoonnummer 0900-8844. Tips die kunnen leiden tot het achterhalen van deze doorrijder kunnen ook anoniem worden doorgegeven via het telefoonnummer 0800-7000. (13)

Laatst gewijzigd 05-11-2009 13:45 | © Regio Gelderland-Zuid |