Bloknood: 's werelds eerste LEGO DUPLO webwinkel gelanceerd

05/11/2009 13:29

Van der Put Communicatie

EINDHOVEN, 5 november 2009 - Deze week is Bloknood, 's werelds eerste webwinkel voor LEGO DUPLO, officieel van start gegaan. De nieuwe Nederlandse website is wereldwijd uniek, omdat Bloknood zich als eerste en enige exclusief richt op het topmerk DUPLO van LEGO. De lancering van Bloknood wordt in de maanden november en december feestelijk gevierd met een kleurwedstrijd voor peuters en kleuters. De kleurplaat is gratis te downloaden via de website op http://www.bloknood.nl/.

Bloknood wordt bewust gelanceerd in de eerste week van november. Gisteren werd de 'Grote stadsdierentuin' van LEGO DUPLO namelijk winnaar van de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2009, de belangrijkste vakprijs voor speelgoed van Nederland. LEGO won met deze DUPLO-set in de rubriek Peuter (0-4 jaar). Concurrent en aartsrivaal PLAYMOBIL won dezelfde ereprijs in de rubriek Kleuter (4-6 jaar).

De naam Bloknood is een duidelijke woordspeling. Directeur-eigenaar Ward van der Put van het moederbedrijf Briksets licht de keuze voor specialisatie in DUPLO toe: "Bij de meeste webwinkels met speelgoed hangt DUPLO er maar een beetje bij. En dat vaak letterlijk, ergens onder andere LEGO voor oudere kinderen en tieners. Dat maakt het vinden van geschikt speelgoed voor jonge ouders en grootouders erg lastig. Een aparte webwinkel voor DUPLO is een gebruikersvriendelijke oplossing die voorziet in een grote behoefte. Onze slogan is daarom ook Geen nood: Bloknood."

Als klein, startend internetbedrijf moet Bloknood het opnemen tegen giganten zoals Wehkamp.nl en BartSmit.com van de Blokker-groep. Onlangs opende bol.com een grote speelgoedafdeling en ging Toys XL, de opvolger van Toys"R"Us Nederland, van start met een nieuwe webwinkel. Toch ziet Ward van der Put een rooskleurige toekomst voor Bloknood: "Juist op internet is er altijd ruimte voor een specialist. Iedereen kan een mooi plaatje van speelgoed op internet zetten en daaraan een leuke prijs hangen. Maar op de lange termijn draait het om duurzaam vertrouwen. En vertrouwen moet je verdienen. Wij gebruiken een slim expertsysteem dat DUPLO-producten met de hoogste prijs/kwaliteit-verhouding aanbeveelt. Dat zijn zeker niet altijd de producten waarop we het meest verdienen. Het toevoegen van alle benodigde gegevens aan onze kennisbank kost zelfs bijna een uur per product. Dat is een radicaal andere strategie dan een plaatje met een praatje maken voor een artikel met een hoge winstmarge."

Profiel:

DUPLO(R) is het beroemde bouw- en speelsysteem van de Deense speelgoedfabrikant LEGO(R) dat speciaal is bedoeld voor peuters en kleuters. Bloknood(TM) is 's werelds eerste en enige webwinkel exclusief voor LEGO(R) DUPLO(R). Bloknood is onderdeel van de Briksets Groep. Het bedrijf Briksets(TM) exploiteert naast Bloknood ook de onafhankelijke legowinkel op http://www.briksets.nl/. Voor verkoop en service werkt Briksets samen met LEGO Benelux, LEGO Nederland en door LEGO geselecteerde groothandels, maar Briksets is niet gelieerd aan LEGO Benelux, LEGO Nederland of enige ander dochteronderneming van LEGO System A/S en de LEGO Groep.





http://www.bloknood.nl/.