Ministerie van Economische Zaken

Damen levert vierde crewschip aan Mexico

5 november 2009 | nieuwsbericht

Het Nederlandse bedrijf Damen Shipyards heeft woensdag 4 november 2009 een overeenkomst getekend voor de levering van een zogenoemde Fast Crew Supplier aan het Mexicaanse bedrijf Naviera Integral.

Foto: Fast Crew Supplier van Damen Shipyards

Minister van der Hoeven en haar Mexicaanse collega Georgina Kessel waren aanwezig bij de ondertekening van het contract. Het is het vierde schip van dit type dat Damen levert aan de Mexicanen; in totaal heeft de Nederlandse scheepsbouwer 12 schepen geleverd.

Tevreden klant

Voor Damen tekende CEO René Berkvens en voor Naviera Juan Pablo Vega. Minister van der Hoeven zegt trots te zijn op het feit dat Naviera opnieuw voor Damen heeft gekozen: 'Een tevreden klant die een twaalfde schip bestelt is het mooiste bewijs van de vooraanstaande positie die Nederland inneemt op het gebied van maritieme technologie en scheepsbouw.'

Het 50 meter lange schip met een stalen romp en aluminium opbouw kan met een snelheid tot 26 knopen maximaal 100 personen vervoeren en 250 ton deklading. Het schip is vooral bedoeld om allerhande vracht en bemanningsleden van offshore installaties van en naar de kust te brengen.

Minister Van der Hoeven is in het kader van het Staatsbezoek van Koningin Beatrix, de Prins van Oranje en Prinses Máxima in Mexico. Samen met de minister reizen een aantal topbestuurders van Nederlandse bedrijven mee.

Meer informatie


* Mexico en Nederland gaan samenwerken op energiegebied nieuwsbericht | 5 november 2009 | Duurzame energie Nieuwsbericht - bezoek Mexico - 4 november 2009