Ministerie van Economische Zaken

Marije Hulshof benoemd tot divisiedirecteur Internationaal

5 november 2009 | nieuwsbericht

Marije Hulshof (1965) wordt met ingang van 1 januari 2010 directeur van de divisie Internationaal van de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Economische Zaken. De divisie Internationaal is een voortzetting van het huidige agentschap EVD binnen de nieuwe uitvoeringsdienst van het ministerie waarin EVD, Octrooicentrum Nederland en SenterNovem worden samengevoegd.

De divisiedirecteur Internationaal is eindverantwoordelijk voor het functioneren van de divisie Internationaal en voor het bevorderen van de continuïteit en ontwikkeling van de divisie en draagt bij aan het ontwikkelen en realiseren van het strategisch beleid op internationaal ondernemen.

De EVD is de uitvoeringsorganisatie voor het ministerie van Economische Zaken op het gebied van internationaal ondernemen en internationale samenwerking. De organisatie is partner voor bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen en overheden in binnen- en buitenland. Internationalisering is een belangrijke motor van de economie. Daarom doet de EVD er alles aan om initiatieven in internationaal ondernemen en samenwerken te stimuleren, en een positief beeld van Nederland in het buitenland neer te zetten.

Staatssecretaris Heemskerk is verheugd met de benoeming van Hulshof. 'Marije Hulshof heeft de Consumentenautoriteit uitgebouwd tot een gezaghebbende toezichthouder die het verschil maakt voor de consument.'

Marije Hulshof was sinds september 2006 directeur van de Consumentenautoriteit bij het ministerie van Economische Zaken. Daarvoor was zij werkzaam als managing consultant bij de adviesgroep Openbaar Bestuur van Berenschot Public Management. Hulshof studeerde Sociale Geografie aan de Universiteit van Amsterdam en heeft een postdoctorale opleiding tot management consultant aan dezelfde universiteit afgerond.

Vanaf 1 januari 2010 worden directietaken van de Consumentenauroriteit waargenomen door de plaatsvervangend directeur, de heer drs. D.J. Janssen.

Meer informatie voor journalisten:

* Ruud Stevens, woordvoerder staatssecretaris Heemskerk, 06-461 52 406, r.p.stevens@minez.nl