Overname Fishes brengt wereldwijde verduurzaming visserij dichterbij

05/11/2009 14:18

Fishes

Pionier Fishes verkoopt haar groothandelsactiviteiten in duurzame visproducten aan de KennemerVis Groep. Hierdoor kunnen zij zich gezamenlijk richten op het internationaal uitbouwen van het merk 'Fishes' en komt er meer duurzame vis beschikbaar. Dit betekent minder kans op ecologische en sociaal-economische problemen voor milieu, vissers en consumenten.

Fishes levert sinds haar oprichting in 2002 een bijdrage aan het herstellen van wereldwijde visbestanden door het aandeel verantwoord en duurzaam gevangen vis op de Nederlandse en Europese markt te vergroten. Dit doet zij door 100% MSC gecertificeerde vis na te streven voor haar winkels, catering en groothandel.

Met de overname wordt het mogelijk voor Fishes om haar verschillende activiteiten op de internationale markt voort te zetten en het merk te versterken met o.a. de Fishes-winkels, boeken, visproducten in supermarkten en restaurants.

Bart van Olphen, oprichter en algemeen directeur van Fishes: "Dit is een enorme stap voorwaarts, omdat duurzame vis op deze manier veel toegankelijker wordt voor consumenten".

KennemerVis Groep

De KennemerVis Groep is actief in de verwerking, handel en distributie van vis en visproducten in West-Europa. Zij verwacht dat in de nabije toekomst het duurzame karakter van de producten van doorslaggevende betekenis wordt voor de aankoopbeslissingen van haar klanten en de uiteindelijke consument. Deze overname past goed bij het op verduurzaming gerichte assortimentsbeleid dat door de verschillende werkmaatschappijen al geruime tijd wordt nagestreefd. De activiteiten van Fishes Wholesale worden in de werkmaatschappij 'Mayonna' te Spakenburg ondergebracht. Stef Nijkamp, CEO van KennemerVis Groep: "Voor ons betekent deze overname een volgende stap om steeds meer duurzame visproducten van hoge kwaliteit in bestaande en nieuwe markten te introduceren".

Betrokken partijen

Stichting DOEN, mede-aandeelhouder van Fishes, trok voor deze overname de Organic Business Development club The Farm Inc. aan. Na 8 maanden intensief samenwerken met Fishes zorgden zij voor deze verkoop van de handelsactiviteiten aan KennemerVis Groep inclusief het merkgebruik. De Fishes-winkels blijven buiten de overname. DOEN toont zich verheugd over het besluit de wholesale-activiteiten te verkopen. Nina Tellegen, directeur van Stichting DOEN: "Hiermee krijgt de markt voor duurzame MSC gecertificeerde vis producten een belangrijke impuls, iets waar DOEN zich via het financieren van verschillende initiatieven al jaren voor inzet".