Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 5 november

Alkmaar, 05-11-2009 o 14.15 uur

Ongeval met dodelijke afloop

Sint Pancras, donderdag 5 november

Een 29-jarige automobilist uit Oudkarspel is donderdagochtend in het ziekenhuis overleden als gevolg van een verkeersongeval op de Vroonermeerweg. De man reed hier rond 23.30 uur. Door onbekende oorzaak raakte de auto van de weg en botste met de voorzijde op de walkant van een dam. Door de klap belandde het voertuig op zn kop op de dam. Het slachtoffer moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd. Hij was buiten bewustzijn toen hij uit het voertuig werd gehaald en haalde moeizaam adem. De man werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis waar hij even later aan zijn verwondingen overleed.

De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval. Ondanks het slechte weer, reden er toen de politie op de plaats van het ongeval arriveerde, veel fietsers en bromfietsers op de Vroonermeerweg. Mogelijk dat er mensen zijn die getuige zijn geweest van het ongeval, maar nog niet gesproken hebben met de politie. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Poging beroving met geweld

Andijk, woensdag 4 november

Een 21-jarige man uit Alkmaar is woensdagavond rond 22.00 uur gewond geraakt bij een poging tot beroving met geweld. Hij wilde zijn bedrijf afsluiten op de Industrieweg, toen hij een man bij de ingang trof. Deze man had een slagwapen bij zich, waar hij mee dreigde. Hij eiste geld. Het slachtoffer verdedigde zich echter, waarop de man verdween in de richting van de Lidl. Het slachtoffer liep echter door de worsteling wel verwondingen op aan zijn gezicht en letsel aan zijn hand.

De dader was 1.80 à 1.85 lang en een lang, normaal postuur. Hij droeg een donkerkleurige jas cq. vest, een donkere stoffen broek of spijkerbroek en hij sprak Nederlands met een accent. Door de worsteling heeft hij waarschijnlijk letsel opgelopen aan zijn hoofd.

De politie wil graag in contact komen met getuigen die mogelijk iets verdachts hebben gezien woensdagavond rond 22.00 uur op de Industrieweg. Bekend is dat er twee vrouwen hebben gelopen met een hondje. De politie zou graag met hen in contact willen komen, maar ook mensen die anderszins informatie hebben die van belang kan zijn voor het onderzoek kunnen contact opnemen met de recherche in Stedebroec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Twee hennepkwekerijen ontmanteld

Heiloo/Akersloot, woensdag 5 november

In een pand aan de Harrelaers in Heiloo en in een pand aan de Hoocamp in Akersloot zijn woensdag hennepkwekerijen aangetroffen. In de woning aan de Harrelaers werden 200 planten aangetroffen op de zolder. Twee verdachten werden aangehouden, een derde werd verhoord. In het pand aan de Hoocamp in Akersloot werden 550 planten op de eerste etage en de zolderverdieping. In beide gevallen was sprake van diefstal van stroom.

Snelheidscontroles gaan door

Warmenhuizen, donderdag 5 november

Bijna honderdvijftig bekeuringen werden uitgeschreven in nog geen maand tijd op de Westfriesedijk tussen Schoorldam en Koedijk. En het zullen er ongetijfeld meer worden, want de controles gaan door.

De Westfriesedijk is een weg die veel door schoolgaande jeugd op fietsen wordt gebruikt. Het is ook een gevaarlijke weg waar automobilisten vaak rakelings langs de groepen fietsers rijden. Geen wonder dat er met enige regelmaat ongelukken gebeuren, zelfs met dodelijke afloop.

Om het gevaar te beperken werd op de Westfriesedijk de maximum snelheid teruggebracht van 80 naar 60 km per uur. Met justitie werd afgesproken dat er ook op gecontroleerd zou gaan worden. Inmiddels hebber er in de periode van 7 oktober tot 3 november 22 korte controles plaatsgevonden waarbij met een uit de hand te bedienen radarapparaat werd gewerkt. Dit leverde in totaal 146 bekeuringen op. In drie gevallen reden bestuurders meer dan 50 km te hard. Zij moesten ook hun rijbewijs inlveren. Hoogst gemeten snelheid: 136 km per uur, dus 76 km te hard.

Langs de Westfriesedijk komt een fietspad. Tot dit fietspad klaar is, zullen de controles doorgaan.