Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Auto van de weg, jongen (14) gewond

Publicatiedatum: 5-11-2009 14:25:37

ELLECOM - Op de Ellecomsedijk in Ellecom is woensdagochtend 4 november een auto van de weggeraakt. Een van de inzittenden, een 14-jarige jongen uit Spankeren, raakte daarbij gewond en moest naar het ziekenhuis. De bestuurster, een 41-jarige vrouw uit Spankeren en moeder van het slachtoffer, kwam met de schrik vrij. Het ongeval gebeurde even voor negen uur toen de Spankerense vanaf de Ellecomsedijk de A348 op wilde rijden richting Arnhem. Daarbij verloor ze door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur, raakte van de weg en belandde via een talud in een ongeveer drie meter lager liggende greppel. De 14-jarige jongen had nekklachten en een pijnlijke knie en werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens getuigen had de vrouw met lage snelheid de bocht genomen. (057411)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer met gestolen fiets aangehouden

Publicatiedatum: 5-11-2009 14:25:05

ARNHEM - Op de Driekoningenstraat in het Arnhemse Spijkerkwartier heeft de politie woensdagmiddag 4 november een 27-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van diefstal en/of heling. De man bleek op een gestolen fiets te rijden. Surveillerende agenten zagen de Arnhemmer rond vier uur rijden. Op basis van bepaalde kenmerken in het kader van het project `Tegenwind' (een project om fietsdiefstal en heling tegen te gaan) werd een controle ingesteld waarbij de diefstal aan het licht kwam. De Arnhemmer verklaarde later de fiets eerder op een markt te hebben gekocht. Gezien de staat van de fiets bleek de waarde aanmerkelijk hoger dan dat er voor betaald was. De fiets is in beslag genomen en zal aan de eigenaar worden teruggegeven. De Arnhemmer is weer op vrije voeten in afwachting van een beslissing van justitie.
(057586)
Het project Tegenwind draait vanaf begin 2008. De kern is dat agenten tijdens hun surveillance op een andere manier kijken naar een fiets en zijn berijder. Als er bijzonderheden zijn, vindt er controle plaats. Daarbij letten de politiemensen op de uiterlijke kenmerken van de fiets die niet kloppen. De politie hoopt dat door het project Tegenwind de handel in gestolen fietsen minder interessant wordt voor de fietsendieven. Als de pakkans voor helers toeneemt, koopt iemand minder snel een gestolen fiets.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Dronkeman moet brommen

Publicatiedatum: 5-11-2009 14:24:20

ARNHEM - Een 49-jarige Arnhemmer die woensdagmiddag 4 november op de Stadhoudersstraat in de wijk Het Broek in zijn woonplaats werd opgepakt wegens openbare dronkenschapkan gelijk blijven zitten. De man bleek nog achterstallige boetes te hebben openstaan die hij niet kon of wilde betalen. De wijkagent trof de Arnhemmer even voor twee uur `s middags na een melding van buurtbewoners in kennelijke staat van dronkenschap op straat aan en nam hem mee naar het bureau. Daar bleek dat de Arnhemmer nog 19 dagen vervangende hechtenis tegoed had van justitie. De man zit achter slot en grendel.
(057481)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie deelt voor 1600 euro aan boetes uit voor hardrijden
Publicatiedatum: 5-11-2009 14:23:39

ARNHEM - Bij een drietal verkeerscontroles in Arnhem Noord heeft de politie woensdagmiddag 4 november voor 1600 euro aan boetes uitgedeeld aan hardrijders. Tussen één uur en half drie 's middags werden in totaal 33 bekeuringen uitgedeeld op de Hommelseweg, IJssellaan en Rosendaalseweg. Met een aantal van 15 bekeuringen voerden snelheidsovertredingen de boventoon. Daarnaast werd bekeurd voor het rijden zonder gordel (6 keer) en het niet kunnen tonen van het rijbewijs (4 keer). De overige bekeuringen waren voor diverse uiteenlopende verkeersovertredingen.
(057633)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---