Gemeente Bodegraven

Tweede atelierbijeenkomst Noordzijde

Foto Atelierbijeenkomst.jpg

Op dinsdagavond 27 oktober 2009 vond de tweede atelierbijeenkomst plaats over de Structuurvisie Noordzijde. Tijdens deze avond spraken de deelnemers onder andere over de financiële haalbaarheid van de plannen en de plaats voor de nieuwe moskee.

Opnieuw werd ingegaan op de meest gewenste plaats voor de nieuwe moskee. Diverse aanwezigen hebben aangegeven een voorkeur te hebben voor een plek aan de noordkant van de Burgemeester Kremerweg. Vooral de aanwezige leden van de moslimgemeenschap voelen wat voor deze plaats. Zij hopen dat de buurt minder bezwaren heeft voor deze plek aan de noordkant. Dat zou betekenen dat de moskee sneller gerealiseerd kan worden.

Daarnaast hebben enkele omwonenden opnieuw vraagtekens gezet bij de financiële haalbaarheid van de plannen.

Ook zijn de deelnemers uitgebreid ingegaan op nut en noodzaak van de omleiding van de Burgemeester Kremerweg. Er werd benadrukt dat er op dit moment op deze weg met hoge snelheden gereden wordt. Vooral op de kruising met de Noordzijde levert dat regelmatig gevaarlijke situaties op. Wethouder Jan Bouwens heeft toegezegd dat hij bij de provincie nog eens extra druk zal zetten om `iets aan de snelheid te doen'.

De concept Nota van Beantwoording stond donderdag 29 oktober 2009 op de agenda van de Raadscommissie voor Wonen en Werken. Zij heeft in die vergadering het college gevraagd om voor haar raadsvergadering van 19 november de consequenties van het eventueel niet vaststellen van de Structuurvisie Noordzijde in beeld te brengen. Als de structuurvisie Noordzijde wordt vastgesteld, zal dat plaatsvinden in de gemeenteraad van 17 december.