Gemeente Maassluis

Meer veiligheid op pad tussen rotonde Rozenlaan en Hyacintstraat/Tulpstraat

De gemeente Maassluis besteedt veel aandacht aan de verkeersveiligheid van schoolgaande kinderen. Daarom worden jaarlijks de woon-schoolroutes in Maassluis in samenspraak met de schooldirecties en medezeggenschapsraden geëvalueerd. Eén van de knelpunten die bij deze evaluatie ter sprake kwam, is het gebruik van het pad tussen de rotonde Rozenlaan en Hyacintstraat/Tulpstraat.

Veel fietsende schoolkinderen steken bij de rotonde Rozenlaan de weg over en rijden dan via het pad tussen de rotonde en de Hyacintstraat/Tulpstraat. Dit pad is echter geen fietspad. Het huidige `illegale' gebruik van dit pad door fietsers wordt soms als hinderlijk ervaren door de voetgangers. De beperkte breedte van het pad zorgt ervoor dat het gezamenlijke gebruik lastig is en het is niet wenselijk dat er ook bromfietsers en scooters rijden.

De gemeente heeft dan ook het besluit genomen om het genoemde pad te verbreden en gesloten te verklaren voor bromfietsen, snorfietsen en gehandicaptenvoertuigen met een in werkingzijnde motor. Inwoners kunnen er wel lopend of fietsend gebruik van maken. Hierdoor ontstaat een vergelijkbare situatie met de paden in het Van Beethovenpark achter Parkhof.

Half november aanstaande wordt uitvoering gegeven aan de werkzaamheden. Het pad wordt circa één meter verbreed. Voor deze verbreding zal één boom, een Italiaanse populier, worden gekapt. De kapvergunning hiervoor is onlangs afgegeven. De lichtmasten langs het pad blijven behouden en worden ook een meter opgeschoven.

Homepage Contact Tekstversie Sitemap Print pagina English

Zoeken

___________ -Submit

Contact Openingstijden Veel gestelde vragen Proclaimer Privacystatement