NCRV

Doemaarduurzaam.nl

Groene vraag: 'E-reader' beter voor het milieu dan een boek?

Donderdag 5 november

Doemaarduurzaam.nl

Wekelijks stelt de redactie van NCRVâs website over duurzaamheid Doemaarduurzaam.nl een groene vraag. Deze keer luidt de vraag: âIs de e-reader het boek van de toekomst?â Op een âe-readerâ passen wel duizend boeken. Op die manier heb je altijd je eigen privé-bibliotheek bij je. Handig voor op reis! Daarnaast is de e-reader volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau Cleantech veel milieuvriendelijker dan een boek.

Voor het produceren van papieren boeken en tijdschriften worden namelijk miljoenen bomen gekapt. Andere problemen zijn afvalwater en de enorme CO2-uitstoot. Dit maakt de gedrukte media tot een van de meest vervuilende sectoren in de wereld. De e-reader zou dus een oplossing kunnen bieden.

Maar is boekminnend Nederland wel bereid om over te stappen op dit nieuwe digitale apparaat? En hoe betrouwbaar zijn de resultaten van het onderzoeksbureau eigenlijk? Doemaarduurzaam.nl nam de proef op de som en sprak met zowel de consument als met een expert van Milieu Centraal. Bekijk de antwoorden op www.doemaarduurzaam.nl