Beter Bed Holding NV

PERSBERICHT

Uden, 5 november 2009

Ton Anbeek benoemd tot Directievoorzitter Beter Bed Holding N.V. per 1 maart 2010

In de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Beter Bed Holding N.V. die heden is gehouden, is Ton Anbeek per 1 maart 2010 benoemd tot statutair directeur en Directievoorzitter van de gelijknamige onderneming. Hij volgt hiermee Frans Geelen op die per gelijke datum zal aftreden.

Ton Anbeek, die op 1 januari 2010 in dienst treedt bij Beter Bed Holding, is sinds begin 2007 Directievoorzitter van Koninklijke Auping BV geweest, een Nederlands beddenbedrijf dat in diverse Europese landen actief is. Daarvoor was hij gedurende 20 jaar werkzaam bij Unilever in diverse leidinggevende posities in binnen- en buitenland. Hij behaalde in 1987 een doctoraal examen in de Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en in 1988 een doctoraal examen in de Organisatiepsychologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht.

Frans Geelen heeft de onderneming sinds 1 januari 2001 als Directievoorzitter geleid. Hij kondigde in april jl. aan uiterlijk bij de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in april 2010 de onderneming te gaan verlaten.

Profiel
Beter Bed is actief in de Europese markt voor slaapcomfort. De activiteiten omvatten detailhandel met ca. 1.050 winkels, via de ketens Beter Bed (actief in Nederland), Matratzen Concord (actief in Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland, België en Polen), El Gigante del Colchón (actief in Spanje), BeddenReus, Dormaël en Slaapgenoten (alle drie actief in Nederland) en MAV (actief in Duitsland). Verder is Beter Bed Holding via haar dochter DBC International actief in de ontwikkeling en groothandel van merkartikelen in de slaapkamerbranche in Nederland, België, Duitsland en in Spanje. Beter Bed Holding behaalde in 2008 een netto-omzet van 358,6 miljoen en is sinds december 1996 genoteerd aan Euronext Amsterdam. Het aandeel Beter Bed Holding is opgenomen in de Amsterdam Small cap Index.