Landstede

Ondernemersacademie van start

Bij het starten van een onderneming komt veel kijken. Er moet bijvoorbeeld een ondernemingsplan komen en de zaak moet gefinancierd worden. Klanten moeten geworven worden, een marketingplan gemaakt en een netwerk opgebouwd.

De Landstede Ondernemersacademie leert de deelnemers in twaalf workshops alles wat er komt kijken bij het opstarten van een bedrijf. Vandaag ging de eerste workshop van start in de skybox van de Rabobank in het FC Zwollestadion.

Landstede in Zwolle en Harderwijk zijn in samenwerking met Rabobank IJsseldelta en met de Stichting EBC*L gestart met de Landstede Ondernemersacademie. De Stichting EBC*L is verantwoordelijk voor de verspreiding en waarborging van de kwaliteit van het European Business Competence Licence certificaat (EBC*L) in Nederland.

Met het EBC*L wordt een internationaal erkende standaard voor bedrijfseconomische scholing vastgelegd. Het is een systeem van toetsing en certificering. Het garandeert dan bezitters van het certificaat beschikken over minimaal vereiste bedrijfskundige basiskennis voor werken in het bedrijfsleven en management, onafhankelijk van in welk land het certificaat behaald is.

Als internationaal certificaat stimuleert het EBC*L bovendien de interne en externe mobiliteit van de werknemers.

Op de Landstede Ondernemersacademie kunnen Landstede studenten terecht voor een goede voorbereiding op het starten van een eigen onderneming.

In twaalf workshops leren zij alles wat nodig is om met een eigen bedrijf te starten. Zoals het maken van een ondernemingsplan, omgaan met belastingen, marketing, het werven van klanten, netwerken en financiën.

De verschillende onderdelen van de Landstede Ondernemersacademie worden samen met externe partijen aangeboden, zoals de Rabobank, Kamer van Koophandel, MKB Nederland en lokale ondernemers.

Alle deelnemers worden gekoppeld aan waar mogelijk een coach en/of trainer uit het regionale bedrijfsleven. Deze coach begeleidt bij het opstellen van het ondernemersplan en de start van het bedrijf.

Unieke kenmerken van de Landstede Ondernemersacademie
- de samenwerking met de Rabobank, Kamer van Koophandel en MKB Nederland

- goede lokale verankering door de samenwerking met lokale ondernemers. Deze worden waar mogelijk aan studenten gekoppeld als coach. Op deze manier krijg je goed zicht op het lokale ondernemersklimaat

- de mogelijkheid om masterclasses te volgen
- de mogelijkheid om binnen de Landstede Ondernemersacademie het European Business Certificate*Licence te halen

Tijdens de Kick Off gaven sprekers van Landstede, de Rabobank IJsseldelta en de Stichting EBC*L het startsein voor deze unieke opleiding. De deelnemers volgen van november 2009 tot en met april 2010 naast hun studie twaalf workshops. Hierin komen verschillende onderdelen aan bod. Alle workshops worden op woensdagavonden gegeven. De workshops vinden plaats in Zwolle bij zowel Landstede als de Rabobank. Deelname aan de Landstede Ondernemersacademie is gratis voor Landstedestudenten.