FloraHolland


Wijzigingen specificatie Orchideeën op pot

FLORAHOLLAND (5 november 2009) - De productspecificaties van Orchideeën op pot (met uitzondering van Cymbidium) worden per 1 december 2009 aangepast.
De wijzigingen betreffen de productspecificaties Orchidee op pot van Phalaenopsis, Dendrobium, Paphiopedilum, Miltonia, Cattleya en Orchideeën overig Cambria groep.

De belangrijkste wijzigingen zijn:
o uniformering van de tabellen voor planthoogte en rijpheidstadium o het verplichten van diverse sorteerkenmerken en het invoeren van enkele geadviseerde sorteerkenmerken
o definities over het meetellen van bloeibare takken zijn verduidelijkt
o de inhoesverplichting bij Phalaenopsis geldt niet meer voor de kleinste potmaten
o De aparte specificatie voor Dendrobium nobile vervalt.

Sorteercodes:
o Bij Paphiopedilum en Cattleya kan het aantal takken per plant (S11) in het 5e sorteerkenmerk worden meegegeven, dit wordt geadviseerd (niet verplicht).
o Bij Miltonia, Colmanaria en Vuylstekeara wordt het gebruik van de rijptecode (S05) verplicht.
o Bij Colmanaria wordt het sorteerkenmerk voor het aantal takken per plant (S11) ook verplicht.
o Aanvoerders van Phalaenopsis worden nadrukkelijk verzocht S11 in het 5e sorteerkenmerk mee te geven. Nieuw bij Phalaenopsis is de codering voor planten met 1 ½ tak. Dit wordt gecodeerd als 501.

Aangepaste productspecificaties per 1 december 2009 De aangepaste productspecificaties van de genoemde Orchideeën op pot gaan in per 1 december 2009 en vervangen de huidige versies op www.vbn.nl.