Politie Gelderland-Zuid

Heterdaad aanhouding na beroving

Nijmegen, 05-11-2009 o Woensdagavond omstreeks 22.30 uur is een 25-jarige verdachte uit Nijmegen op de OC Huismanstraat aangehouden. De man wordt verdacht van het beroven van een 53-jarige vrouw eveneens uit Nijmegen.

De vrouw was met de bus op weg naar huis en in de Symfoniestraat in Neerbosch-Oost aangevallen door een naar later bleek, 25-jarige Nijmegenaar. De man pakte de tas van de vrouw af en ging er vandoor. De vrouw kwam daarbij ten val en liep een lichte hoofdwond op. Zij ging naar huis en liet meteen haar bankpas blokkeren. Vervolgens belde zij de politie. Omdat de vrouw een goed signalement had van de dader werd met verschillende eenheden naar de dader uitgekeken.

Op de OC Huismanstraat zagen agenten de verdachte lopen. Deze zette het op een lopen maar kon snel worden achterhaald. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt deze zaak. Onderzoek zal moeten uitwijzen of deze verdachte voor meerdere berovingen in beeld komt.

Overval cafetaria

In de nacht van woensdag op donderdag, rond 01.30 uur, drongen drie gemaskerde mannen een cafetaria binnen aan de 14e straat Horstacker. Zij dwongen de eigenaar onder bedreiging van een vuurwapen de kassa leeg te maken. Vervolgens gingen zij er vandoor.

Van de mannen is het volgende signalement bekend:

Dader 1:

* Ongeveer 1.85 mtr lang

* Stevig postuur, niet dik

* Zwarte jas tot op de heup

* Zwarte broek

Dader 2:

* Ongeveer 1.85 mtr lang

* Normaal stevig postuur

Dader 3:

* Ongeveer 1.80 mtr lang

* Crèmekleurig jas met capuchon

Getuigenoproep

De politie doet onderzoek naar de berovingen en overvallen. De politie roept getuigen op zich te melden bij de politie op telefoonnummer 0900-8844. Dat geldt ook als u mogelijk verdachte situaties heeft gezien. Ook wanneer u denkt dat iets niet van belang is, kan het ons wellicht verder helpen in het onderzoek. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Preventietips

Mocht het onverhoopt gebeuren dat u wordt beroofd, houd dan rekening met onderstaande tips:

R= Rustig blijven (overvallers komen niet voor u maar voor het geld)

A= Aanvaarden van de situatie

A= Afgifte van geld (werk niet tegen)

K= Kijken (een goed signalement vergroot de kans op aanhouding van de daders)

Bel na een beroving zo snel mogelijk 112. Hoe sneller een onderzoek begint, hoe groter de kans dat de daders gepakt worden. (10)

Laatst gewijzigd 05-11-2009 15:11 | © Regio Gelderland-Zuid |