Politie Gelderland-Zuid

Raamboompjes afsluiten met slotje

Deil, 05-11-2009 o Na een drukke week in Deil waarin 12 woninginbraken zijn gepleegd, is het op dit moment weer rustig. Het woninginbrakenteam in politiedistrict De Waarden doet onderzoek.

In anderhalve week tijd van 14 tot en met 24 oktober, was een inbreker actief door gaatjes te boren in kozijnen. Niet afgesloten raamboompjes kunnen daardoor helpen om de woning in te komen. De inbraken vonden voornamelijk s nachts plaats.

Onderzoek door recherche

Het lokale politieteam heeft buurtonderzoek gedaan om eventuele getuigen te spreken.

Daarnaast is met een extra auto gesurveilleerd in Deil tijdens de nachtelijke uren. De inbraken worden onderzocht door het woninginbrakenteam. Daarnaast wordt onderzoek gedaan naar het terugvinden van een gestolen auto en het pinnen met gestolen pasjes elders in Nederland. De afgelopen anderhalve week is niet meer ingebroken in Deil.

Preventiemaatregelen
Naast de aanpak door de politie van de daders en dadergroepen is het voorkomen van (woning)inbraak nog altijd beter. Enkele zaken die u bijvoorbeeld zelf kunt ondernemen om diefstal te voorkomen:
* Gebruik raamboompjes, voorzien van een slot. Haal de sleutel eruit na afsluiting.
Inbrekers maken soms gebruik van zogenaamde hengels. Met een lange stok of zelfgemaakte hengel en daaraan bevestigde haak wordt door de brievenbus gehengeld. De sleutelbos die aan een sleutelkastje of op een haltafeltje ligt kan met wat handigheid aangehaakt worden.

* Berg uw (auto)sleutels weg op een plek die niet direct voor het grijpen ligt.

* Zorg dat uw waardevolle spullen niet direct in het zicht van het raam liggen.

* Laat s avonds meer dan een spaarlamp branden als u de woning verlaat.

Kijk voor meer tips op deze politiesite onder Preventie(01)

Laatst gewijzigd 05-11-2009 15:33 | © Regio Gelderland-Zuid |