Speelveld voor township Elsies River Kaapstad

05/11/2009 15:01

Sportventures

Voetbalvereniging SV Houten en The Spirit of Sport Foundation gaan samenwerken aan de realisatie van een multifunctioneel voetbalveld voor de kinderen van de township Elsies River in Kaapstad.

Centraal in deze samenwerking staat een bijzondere twinning (clublink) van SV Houten met de 60-jarige voetbalclub Trinitarians AFC Capetown. De leden van die club komen bijna allemaal uit Elsies River.

The Spirit of Sport Foundation is sinds drie jaar actief en heeft projecten in een aantal Afrikaanse landen en Midden Amerika. De stichting investeert in sportfaciliteiten en Community Sport Clubs en wil zo bijdragen aan community development.

Om zoveel mogelijk bekendheid te geven aan het The Spirit of Sport-programma 'A Future with Football' en het project in Elsies River wordt The Spirit of Sport Foundation voor minimaal 3 seizoenen clubsponsor van SV Houten en shirtsponsor van jeugdelftal C1 uitkomend in de hoogste Nationale jeugdcompetitie.

SV Houten toont op deze wijze haar maatschappelijke betrokkenheid en zal via de clublink met Trinitarians AFC kunnen bijdragen aan een succesvolle toekomst van deze bijzondere club en daarmee aan een betere leefomgeving voor de bewoners van de township Elsies River.

Verschillende acties worden georganiseerd om het benodigde geld voor het voetbalveld in te zamelen. Er is een speciale SMS actie en aan het einde van ieder seizoen zal een speciaal benefiet jeugdtoernooi in het teken staan van het goede doel. Mogelijk zal een talentvol jeugdteam van Trinitarians AFC Capetown aan het toernooi kunnen meedoen.

Bijzondere aandacht zal er in 2010 zijn voor het WK in Zuid Afrika. Het project van SV Houten en The Spirit of Sport Foundation past in de visie dat het WK moet bijdragen aan een betere leefwereld voor kansarmen in de Zuid Afrikaanse townships (The World Cup legacy of 2010)

Voor meer informatie:

Menno Schermer

CEO, The Spirit of Sport Foundation

M 06 55740326

Gert Wildvank

Algemeen voorzitter SV Houten

M 06 20423868

The Spirit of Sport Foundation

Meeuwenlaan 41

1021 HS Amsterdam

T 020 6363061

E info@the-spirit-of-sport.org

W www.the-spirit-of-sport.org

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.the-spirit-of-sport.org