Project Gemeente Westland

Starterslening

Gemeente Westland verleent 100e Starterslening

Publicatiedatum: 05-11-2009

Wethouder Marga de Goeij (volkshuisvesting) heeft de 100ste Westlandse Starterslening uitgereikt aan Wouter Kok en Debby van der Knaap uit Wateringen. ''We hadden niet gedacht dat er al zoveel startersleningen waren aangevraagd en het is super dat wij de 100ste zijn! We vinden het heel erg leuk dat de wethouder ons persoonlijk komt feliciteren'', aldus van der Knaap. De ontwikkelaar Weboma, verwacht dat het huis het tweede kwartaal van 2010 opgeleverd wordt.

Twee jaar geleden is de gemeente Westland gestart met het verlenen van Startersleningen. Een Starterslening overbrugt het verschil tussen de verwervingskosten van de woning en het maximale bedrag dat op basis van het inkomen geleend kan worden. Veel starters zien de voordelen van de Starterslening. Het unieke van de Starterslening is dat de eerste drie jaar geen rente en aflossing wordt betaald èn de financieringsmogelijkheden worden vergroot mèt behoud van Nationale Hypotheekgarantie.

Stijging
Op 1 februari 2009 is de regeling voor Startersleningen in Westland verruimd. Het gebruik is ten opzichte van vorig jaar meer dan tweeënhalf keer gestegen. De verhoging van de maximale verkrijgingskosten waarbij een Starterslening mogelijk is en de vereenvoudiging van de regeling hebben hieraan bijgedragen. Ook kunnen huurders bij het kopen van een woning nu in aanmerking komen voor een Starterslening. Eén op de vijf Startersleningen wordt sinds de verruiming verleend aan huurders.

Blij
Wethouder Marga de Goeij is uiteraard blij dat de regeling goed wordt gebruikt: "Natuurlijk is het fantastisch voor al die starters die we hebben kunnen helpen bij het kopen van een woning. Tegelijk wordt de doorstroming in zowel koop als huur vergroot, dus het effect op de woningmarkt is nog veel groter dan alleen deze 100 starters.'' Juist in een tijd van economische crisis blijkt de Starterslening een aantrekkelijke en veilige financiering te zijn.