Senternovem

05-11-2009 | Prins Maurits gaat Formule E-team leiden

Het Formule E-aanjaagteam voor de snelle introductie van elektrisch rijden heeft een prominente voorzitter gekregen: prins Maurits, de oudste zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Dit werd 4 november jl. bekendgemaakt tijdens de Innovatie-estafette Water, Transport en Mobiliteit op vliegkamp Valkenburg.

Het Formule E-team is onderdeel van de initiatieven van de Nederlandse overheid om de introductie van elektrisch vervoer in Nederland mogelijk te maken. Het kabinet presenteerde in juli van dit jaar het Plan van Aanpak Elektrisch Rijden en trekt 65 miljoen euro uit om van Nederland een internationale proeftuin voor elektrisch rijden te maken. In 2020 moeten er 200.000 elektrische auto's rondrijden, op ongeveer acht miljoen 'gewone' auto's.

Maurits van Oranje is als voorzitter van het Formule E-team een spin in het web van (internationale) organisaties en bedrijven die zijn betrokken bij elektrisch rijden. Daardoor kan hij kansen en belemmeringen snel signaleren en direct oppakken. Hierbij kan gedacht worden aan de standaardisering van laad- en betaalinfrastructuur, het stimuleren van launching customership en het ondersteunen van de RDW in de ambitie om uit te groeien tot dé toelatingsautoriteit voor elektrische voertuigen.

Innovatie-estafette 2009
Tijdens de Innovatie-estafette Water, Transport en Mobiliteit presenteren overheid, bedrijfsleven en de nieuwste duurzame ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit en water.