Politie Rotterdam Rijnmond

Donderdag 5 november 2009

* ALGEMENE VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft woensdagmiddag tussen 13.00 uur en 16.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Crooswijksestraat.
Tijdens deze controle zijn 39 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere niet verzekerd rijden, door rood licht lopen, versleten autobanden, niet dragen van de autogordel, niet handsfree bellen, kinderen vervoeren zonder goed kinderzitje, geen voorrang verlenen aan voetgangers op een voetgangersoversteekplaats en het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs. Ook hielden agenten twee gesignaleerde personen aan, die direct hun open-staande boetes betaalden.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR INBRAAK
BARENDRECHT - Politiemensen hebben een 22-jarige Rotterdammer aangehouden voor inbraak in een sportcomplex. De agenten kregen woensdagavond, rond 23.00 uur, een melding dat getuigen zagen hoe ongeveer vijf mannen inbraken in het complex aan
de Hertenburg. De vijf renden na de inbraak weg in de richting van de
tramhalte aan de Voordijk. Agenten die de tram op de Slinge achterhaalden, zagen in het achterste tramstel een man die aan het opgegeven signalement voldeed. De tram werd stilgezet en de man aangesproken. Onder zijn stoel lagen diverse snoeprepen. Dat bleek een deel van de buit van de inbraak. De man is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De politie doet onderzoek naar de overige verdachten.


* POLITIE HOUDT JONGENS AAN VOOR AUTOMERKDIEFSTAL

BRIELLE - De politie hield woensdagmiddag rond 13.30 uur twee verdachten aan voor het stelen van auto-emblemen. Politieagenten, die surveilleerden aan de Rik, zagen dat op een autogarage met stift was geschreven. De agenten zagen twee jongens die zich ophielden bij diezelfde garage en toen de zij aanspraken bleken de jongens een mes en een auto-embleem bij zich te hebben. Hierop hielden zij de 14- en 15-jarige Rotterdammers aan en brachten ze over naar een politiebureau. De politie doet nader onderzoek.


* POLITIE HOUDT FIETSHELER AAN
ROTTERDAM - De politie heeft woensdagmiddag rond 17.00 uur een jongeman aangehouden voor heling van een fiets. Agenten, die surveilleerden in de Boezemstraat, zagen een jongeman fietsen over het trottoir. Ze zetten een achtervolging in en hielden hem staande in de Koeweide. Op de vraag van wie de fiets was kon de man geen antwoord geven. Daarom is de fiets in beslag genomen en werd de man aangehouden. De 19-jarige Rotterdammer is overge-bracht naar een politiebureau. De politie doet nader onderzoek.


* ZOON EN MOEDER AANGEHOUDEN VOOR HELEN FIETS

ROTTERDAM-WEST - Tijdens een fietscontrole op de Van Lennepstraat, werden woensdagmiddag rond 16.00 uur een moeder en haar zoon aangehouden voor de heling van een fiets. De zoon, een 16-jarige rotterdammer, zat op een gestolen fiets. Hij is aangehouden voor heling. Op dat moment kwam de 50-jarige moeder van de jongen aanlopen, die verklaarde ook een aandeel te hebben in de zaak. Ook zij is aange-houden en overgebracht naar het politiebureau.


* ASO-CONTROLE
ROTTERDAM-NOORD - De politie startte woensdagmiddag om 16.00 uur op de Bergweg een ASO-controle, die eindigde rond 19.00 uur. Tijdens deze controle zijn in totaal 17 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere te hoge snelheid, geen goed werkende achterrem, rijden over het trottoir, gladde banden en rijden over het fietspad.


* MAN DE CEL IN NA RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS

VLAARDINGEN - Een 21-jarige Schiedammer is in de nacht van woensdag op donderdag rond 01.00 uur aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs.
Bij een controle op de Bm Pruissingel bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Ook kon de man geen legitimatie overleggen en dus werd hij aangehouden en overge-bracht naar een politiebureau. Daar kreeg hij een proces-verbaal voor rijden zonder
rijbewijs en zich niet kunnen legitimeren. Nadat zijn identiteit was vastgesteld bleek de man nog een gevangenisstraf van 80 dagen tegoed te hebben. Hij is ingesloten.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE MAN AAN
ROTTERDAM-OOST - De politie hield in de nacht van woensdag op donderdag rond 4.45 uur een man aan op verdenking van inbraak. Naar aanleiding van een inbraakmelding in een woning gingen agenten
naar de Aart van der Leeuwstraat. Daar zagen zij een man tussen auto's opduiken met een fiets in zijn hand. De man gedroeg zich verdacht en bij controle bleek hij een schroe-vendraaier in zijn zak te hebben. De 35-jarige Rotterdammer is aangehouden en overge-bracht naar een politiebureau. De politie doet nader onderzoek.


* ZEVEN PROCESSEN VERBAAL BIJ VERKEERSCONTROLE

VLAARDINGEN - Omdat daar vaak met hoge snelheden wordt gereden, hielden politie-mensen van het district Waterweg woensdagmiddag tussen 13.30 uur en 15.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Holysingel. In totaal werd aan zeven automobilisten een proces-verbaal gegeven voor een snelheidsovertreding. De hoogstgemeten snelheid was 84 kilometer per uur.


* ALGEMENE VERKEERSCONTROLE
OOSTVOORNE - De politie hield donderdagochtend rond 7.15 uur een algemene verkeerscontrole aan de Tichelarijweg. Bij deze controle werd specifiek gelet op weggebruikers die tegen het verkeer in reden. Van de negentig passerende voertuigen, waren er veertien in overtreding. Zij kregen een bekeuring.