Ministerie van Financiën

Convenant Horizontaal Toezicht met Countus

Nieuwsbericht | 05-11-2009 | Uitvoering

Op woensdag 4 november 2009 heeft de Belastingdienst een convenant gesloten met Countus Accountants + Adviseurs te Zwolle. Countus is lid van de Samenwerkende Registeraccountants en Accountants
-administratieconsulenten (SRA).

Afgelopen augustus sloten De Belastingdienst en SRA een convenant dat de samenwerking regelt tussen de Belastingdienst en de SRA met betrekking tot de kwaliteit van de fiscale aangiften die deelnemende SRA-kantoren verzorgen.
Het Horizontaal Toezichtconvenant met Countus ligt in het verlengde hiervan. Onder het convenant vallen alle door Countus verzorgde aangiften van deelnemende ondernemers met betrekking tot loonheffing, inkomsten-, omzet- en vennootschapsbelasting.

Door afstemming vooraf wordt de rechtszekerheid over fiscale kwesties voor de deelnemende cliënten -met name mkb-ondernemers- vergroot. Een win-win situatie voor zowel de Belastingdienst als SRA-Kantoren en hun cliënten, omdat zij kunnen vertrouwen op elkaars inzet, kwaliteit en professionaliteit. Door zoveel mogelijk in de actualiteit te werken, kan controle achteraf beperkt blijven.