Gemeente Valkenswaard

10 miljoen mensen scheiden plastic verpakkingsafval

Meer dan 10 miljoen mensen scheiden plastic verpakkingsafval

Sinds kort kunnen inwoners van de gemeente Valkenswaard plastic verpakkingsafval in een speciale afvalcontainer gooien. In heel Nederland kunnen momenteel 10 miljoen mensen dit afval apart aanbieden in hun gemeente In rap tempo starten gemeenten met de inzameling van plastic vepakkingsafval en halen de Plastic Heroes van stichting Nedvang binnen. De gemeente Eindhoven is de 200ste gemeenten die zich heeft aangesloten. Om dit te vieren owrt samen met de gemeente Eindhoven en de andere 20 SRE-gemeenten een evenement gehouden waarbij 800 kinderen van basisscholen uit de regio zijn uitgenodigd. Ook basisschool De Belhamel uit de gemeente Valkenswaard is van de partij.

Minister J. Cramer van het ministerie van VROM zal maandag 23 november aanwezig zijn tijdens het evenement in Eindhoven. Samen met de wethouders en basisschoolleerlingen uit de regio zal er een intentieverklaring ondertekend worden, waarin ze verklaren dat ze zich zullen inspannen voor de gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval. Aansluitend wordt er een educatieve middagvoorstelling gehouden voor de basisschoolleerlingen. Doel is bewustwording creëren onder leerlingen om plastic verpakkingsafval gescheiden in te zamelen, zodat het gerecycled kan worden.

Voor meer informatie over gescheiden inzameling in de gemeente Valkenswaard, kunt u contact opnemen met de heer P. Verhoeven, seniormedewerker realisatie, telefoonnummer 040-2083 625.