Gemeente Etten-Leur

Groene linten langs vaarten van het bruine goud

Gemeente Etten-Leur en Waterschap Brabantse Delta

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst voor natte ecologische verbindingszones

Op 10 november ondertekenen wethouder Jan van Hal namens Gemeente Etten-Leur en dagelijks bestuurslid Huub Hieltjes namens Waterschap Brabantse Delta een samenwerkingsovereenkomst met betrekking tot het realiseren van natte ecologische verbindingszones. Ecologische verbindingszones zijn langgerekte natuurstroken met hier en daar een zogeheten stapsteen om de grotere natuurgebieden met elkaar te verbinden.

In dit traject werken Waterschap Brabantse Delta, Coördinatiepunt Landschapsbeheer van het Brabants Landschap en Gemeente Etten-Leur samen. Met ondersteuning van de Dienst Landelijk Gebied hebben zij voor Etten-Leur een uitwerkingsplan voor de te realiseren ecologische verbindingszones opgesteld, getiteld "Groene linten langs vaarten van het bruine goud".

Natte ecologische verbindingszones

In de gemeente Etten-Leur is sprake van in totaal circa 35 kilometer te realiseren ecologische verbindingszones met een gemiddelde breedte van 25 meter. Voor een deel zijn de ecologische verbindingszones al gerealiseerd. Het grootste deel van de ecologische verbindingszones in Etten-Leur betreft natte ecologische verbindingszones. Dat zijn zones langs waterlopen zoals de Vossenbergsevaart, de Brandse Vaart, de Kibbelvaart, Laakse Vaart en de Leurse Haven. Voor de droge ecologische verbindingszones is de gemeente volledig verantwoordelijk. Voor de natte ecologische verbindingszones geldt een gezamenlijke verantwoordelijkheid: het waterschap voor de eerste 10 meter langs de waterloop en de gemeente voor de volgende 15 meter.

Het is de bedoeling dat de ecologische verbindingszones in Etten-Leur in 2018 gerealiseerd zijn.

Vervolg opinieraad
Raadsvergadering

Alarm & hulpdiensten

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl