Gemeente Voorschoten

Rijden over de rotonde

rotondegemhuisklein

`Met de rotonde hebben we de volgende mijlpaal in de aanleg van de Traverse bereikt. Ik ben blij dat het asfalt op de Leidseweg er ligt en dat eind november de Koningin Julianalaan weer helemaal opengaat voor verkeer,' aldus wethouder Hester Tjalma.

Zo goed als klaar

Voorlopig blijft de Koningin Julianalaan nog aan een zijde afgesloten. In november plaatst de gemeente daar haagjes en komt de laatste abri op zijn plek te staan. Bij de Prinses Margrietlaan worden verkeerslichten geplaatst. Eind november is de Koningin Julianalaan dan ook zo goed als klaar. Daarmee is het tweede stadium van de aanleg van de Traverse vrijwel afgerond.

rotonde met rook klein Groen en veilig

Met de Traverse krijgt Voorschoten een nieuwe, veilige doorgaande route door Voorschoten, die de groene uitstraling van het dorp versterkt. De doorgaande, geluidsarme weg is een weg met twee rijbanen en een groene middenberm met bomen, struiken en bloemen. Volgend jaar maart start de derde fase van de aanleg van de Traverse. Dan pakt de gemeente de Leidseweg tussen de Bachlaan en de Krimkade aan.
* 5 november 2009