Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Ringovenpark Panningen tweede duurzame wijk in Limburg De wijk Ringovenpark in Panningen (gemeente Helden) moet de tweede duurzame wijk van Limburg worden. Dat zijn gedeputeerde Noël Lebens en wethouder Peter Fleuren van Helden overeengekomen. Beide ondertekenden vandaag een intentieovereenkomst waarin ze aankondigen te onderzoeken hoe het nieuwbouwproject Ringovenpark de tweede duurzame woningbouwlocatie van Limburg kan worden.

Het Ringovenpark is gepland op het terrein rondom de voormalige Ringoven gelegen tussen de Kerkstraat/Schoolstraat en de Kennedylaan in Panningen. De gemeente Helden heeft enkele jaren geleden voor dit gebied een overeenkomst gesloten voor de bouw van circa 230 woningen, kantoor- en bedrijfsruimtes en maatschappelijke voorzieningen. De te restaureren Ringoven vormt het middelpunt van deze nieuwbouwlocatie. Samen met de Provincie Limburg, en een ontwikkelingscombinatie van Wonen Helden en Bouwontwikkeling Jongen, onderzoekt de gemeente nu naar mogelijkheden om het plan Ringovenpark te verduurzamen.

De Provincie ondersteunt de gemeente ondermeer door de onderzoeksmethodiek DPL kosteloos beschikbaar te stellen. Hiermee is het mogelijk de duurzaamheid van een locatie te meten. Afhankelijk van de resultaten is de Provincie bereid 150.000,- bij te dragen aan het duurzamer maken van de wijk Ringovenpark.

In de gemeente Helden én in de toekomstige gemeente Peel en Maas staat duurzaamheid hoog op de agenda. In de perspectievennota Peel en Maas Toekomst in beeld is duurzaamheid één van de richtinggevende principes voor de ontwikkeling van de nieuwe gemeente Peel en Maas.

Ook bij de Provincie Limburg staat duurzaamheid hoog op de bestuurlijke agenda. Gedeputeerde Staten wil in de coalitieperiode 2007-2011 in Limburg twee duurzame wijken: de eerste van die twee wijken betreft een locatie in Beek, de tweede betreft de locatie Ringovenpark in Panningen.

5-11-2009 16:28