Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Meer voorzieningen voor fietsers en wandelaars
Investeringsregeling voor ondernemers in Zuid-Limburg zeer succesvol

Zuid-Limburg heeft niet alleen een uitgebreid fiets- en wandelnetwerk maar ook steeds meer locaties aan die routes om het groeiend aantal fietsers en wandelaars onderweg even op adem te laten komen. Dan gaat het bijvoorbeeld om een simpele overkapping om te schuilen voor een regenbui tot douches en kleed- en lockerruimten of een fietswasstraat tot een Bed & Breakfast.

Dat blijkt uit een lijst van een twintigtal nieuwe voorzieningen voor fietsers en wandelaars die vandaag werd gepresenteerd in Hoeve de Linde te Vaals. In deze hoeve runt de eigenaar behalve vakantiewoningen sinds kort ook een wandel- fiets- en inspiratiecentrum. Hij heeft dat mede gerealiseerd met geld van de zogeheten investeringsregeling voor Fiets- en Wandeltoerisme. Deze regeling is een jaar geleden in het leven geroepen door de Kamer van Koophandel (KvK) Limburg, de Provincie Limburg en de Toeristisch Recreatieve Ontwikkelings Maatschappij (TROM) Zuid-Limburg. De belangstelling voor de regeling was zeer groot.

KvK-directeur Wil Houben is zeer in zijn nopjes met het effect van de regeling. Wij dachten dat we drie jaar toe konden met deze regeling, maar de animo was zo groot dat we in amper driekwart jaar al uitverkocht zijn, aldus Houben. Hij hoopt dat er met de provincie volgend jaar een vervolg aan kan worden gegeven. TROM-voorzitter Ed Meijer zegt dat de regeling werkt als een startmotor, die de echte motor aan de praat helpt. Gedeputeerde Jos Hessels sprak van een vliegwielfunctie omdat de relatief kleine bijdrage voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf heeft geleid tot flinke investeringen van de ondernemers zelf. Sommige deelnemers hebben zelf meer dan 100.000 euro in hun project gestoken. Die ondernemers steken hun nek uit. Die hebben een steun in de rug nodig,aldus Hessels.

5-11-2009 16:07