KNHS

Tineke Bartels ook bondscoach ponyruiters
5 november 2009
Tineke Bartels

1 | 2

ERMELO (KNHS)- De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie heeft het takenpakket van jeugdcoach Tineke Bartels (Hooge Mierde) uitgebreid. Per 1 november heeft de KNHS haar ook aangesteld als bondscoach voor de ponyruiters (t/m 16 jaar) dressuur. De 58-jarige Bartels volgt hiermee Christa Laarakkers uit Winschoten op.

Bartels is sinds eind 2006 al bondscoach voor de junioren (14 18 jaar) en Young Riders (16 21 jaar). Onder haar leiding waren de Nederlandse teams de afgelopen jaren zeer succesvol; maar liefst drie gouden teammedailles en individueel drie keer goud, drie keer zilver en twee keer brons bij de young riders en drie zilveren teammedailles en één keer individueel goud, één keer zilver en drie keer brons bij de junioren.

De KNHS kondigde in maart van dit jaar al aan de begeleidingsstructuur van de totale dressuurkolom te willen verbeteren, door duidelijke sturing onder verantwoordelijkheid van de bondscoach senioren. De KNHS streeft naar een nog betere afstemming en doorstroming tussen de jeugd en de senioren door het aanstellen van minder coaches bij de dressuur, vanaf heden alleen Sjef Janssen en Tineke Bartels.

De KNHS realiseert hiermee nu ook bij de discipline dressuur een nagestreefde nieuwe uniforme structuur voor wat betreft de bondscoaches, vergelijkbaar met de formule bij de disciplines springen en het mennen.

Het contract met Tineke Bartels loopt tot en met september 2012. De KNHS bedankt Christa Laarakkers voor haar succesvolle invulling van haar bondscoachschap ponys in de afgelopen jaren. Onder leiding van Laarakkers, die eind 2006 werd aangesteld, werd drie keer teamzilver, twee keer individueel goud en één keer individueel zilver behaald.

Biografie van Tineke Bartels:
Achternaam: Bartels-de Vries
Voornaam: Martina Maria Anna Antonia
Roepnaam: Tineke
Geboortedatum: 2 /6 /1951
Burgerlijke staat: gehuwd met/married to Joep Bartels Kinderen: Gijs (1975), Imke (1977)
Website: www.academybartels.com
Woonplaats: Hooge Mierde
Tineke behaalde de hoogste diploma s aan de Sportacademie in Tilburg, de ORUN-opleidingen te Ermelo en is Mastercoach van NOC*NSF en bondscoach van de Junioren en de Young Riders sinds 2006. Tineke begon haar carrière als springamazone. Na een spring- en militarycarrière waarin zij o.a. nationaal kampioen werd, stapte Tineke begin jaren tachtig over naar de dressuursport. In de periode 1984 2002 maakte Tineke vele malen deel uit van het Nederlands dressuurteam. Ze deed mee aan vier Olympische Spelen en won twee zilveren Olympische medailles en vijf zilveren en bronzen medailles tijdens Wereld- en Europese kampioenschappen.