Gemeente Woerden

Website in een nieuw jasje

05-11-2009
De vormgeving van de site van de gemeente Woerden is vernieuwd. De uitkomsten van een gebruikersonderzoek gaven aanleiding tot deze veranderingen. Woerden.nl is gebruiksvriendelijker geworden. Tevens is het motto Woerden, stad waar het Groene Hart klopt hierin opgenomen. De site is een bron van informatie, maar ook steeds meer een leverancier van producten en diensten.
Woerden.nl scoort goed in de landelijke vergelijking van overheidssites. Toch kan het altijd beter. Daarom is vorig jaar een gebruikeronderzoek uitgevoerd. Kon men makkelijk vinden wat men zocht? De uitkomst was wisselend. Enerzijds was men was aangenaam verrast door de hoeveelheid informatie op de site. Anderzijds was het vaak wel even zoeken.

Uit het gebruikersonderzoek bleek onder andere dat mensen bijvoorbeeld de fotografie gebruiken om te bepalen 'Waar ben ik op de website?'. Terwijl deze foto's in willekeurige volgorde werden getoond en daar dus geen houvast in gaven. In het nieuwe ontwerp is dit aangepast.

Verder is de vormgeving aangepast om te komen tot een rustiger beeld met een duidelijke en heldere pagina indeling. De nieuwe vormgeving is alle pagina's consequent doorgevoerd.
Tevens is het motto Woerden, stad waar het Groene Hart klopt hierin opgenomen. De site is een bron van informatie, maar ook steeds meer een leverancier van producten en diensten.