Gemeente Venlo


Persbericht
Datum 5 november 2009 Nr. 195

Veel belangstelling voor zomerfestivals Julianapark Vijf initiatieven beoordeeld in werkgroep

De gemeente Venlo heeft in, overleg met VenloPartners, besloten om alle kandidaten voor een zomerfestival in het Julianapark, te vragen zich te presenteren aan een daarvoor ingestelde werkgroep. Op grond van het advies van de werkgroep zal besloten worden over de opvolging van het Free Funk Festival. Vervolgens wordt na één proefjaar bekeken hoe de nieuwe invulling bevalt.

Nadat bekend werd dat het Free Funk Festival na zes jaar stopte, hebben verschillende initiatiefnemers zich gemeld bij de gemeente met alternatieve ideeën. Bij de beoordeling daarvan dienden zich twee vragen aan:
Op dezelfde locatie invullen met een soortgelijk festival of een ander? Kan een soortgelijk festival wellicht elders worden gehuisvest?

Voor beide is iets te zeggen. Conform het evenementenbeleid is in het Julianapark plek voor
3 evenementen in de periode van 31 mei tot en met 1 september. Door het wegvallen van het Free Funk Festival komt een plek vrij.
Aan de andere kant zijn de fysieke ruimte en geluidsruimte rond het Julianapark beperkt. Zeker voor dance-festivals. Een soortgelijk evenement als Free Funk zou wellicht beter kunnen doorgroeien op het Kazerneterrein, waar een speciaal ­echter tijdelijk- evenemententerrein is ingericht.

Vijf kandidaten
Op dit moment liggen er twee formele aanvragen voor een vergunning om in de eerste weekend van juli een dance-event willen organiseren in het Julianapark. Twee andere festivals hebben daarvoor ook interesse. Daarnaast wordt nagedacht over een mogelijk andersoortig evenement half juli.
VenloPartners en de gemeente hebben na overleg besloten om alle initiatiefnemers te verzoeken zich te presenteren aan een speciale werkgroep. Deze zal de initiatieven beoordelen op haalbaarheid, wenselijkheid, meerwaarde, groeipotentie en toekomstvisie. Het beste initiatief krijgt één maal de gelegenheid om zich te bewijzen in het Julianapark. Hierna kan op basis van een evaluatie definitief worden besloten hoe het verder moet. Eind november moet bekend zijn welk festival in 2010 neerstrijkt in het Julianapark.

­ EINDE PERSBERICHT ­


1