Ingezonden persbericht




PERSBERICHT

Utrecht, 10 juni 2009

Internationaal symposium
"A global status quo on Cerebral Palsy, with a view to the future".


5 t/m 7 november 2009, Utrecht

The International Cerebral Palsy Society (ICPS), de Dutch Academy of Childhood Disability (Dutch-ACD) en de BOSK, Vereniging van motorisch gehandicapten en hun ouders, organiseren van 5 t/m 7 november 2009 het driedaagse internationale symposium "A global status quo on Cerebral Palsy, with a view to the future". Hoofdthema van het symposium zijn de (inter)nationale ontwikkelingen op het gebied van onderzoek naar en behandeling van cerebrale parese. De onderwerpen worden besproken vanuit diverse invalshoeken: medisch, paramedisch, door mensen met een cerebrale parese en vanuit ouderperspectief. Het symposium wordt georganiseerd ter ere van het 40-jarig jubileum van de ICPS, het 35-jarig jubileum van de BOSK werkgroep Cerebrale parese en het 5-jarig jubileum van de Dutch-ACD. Het programma is toegankelijk voor alle geïnteresseerden; mensen met een handicap, ouders van kinderen met een handicap, professionals, onderzoekers en overige betrokkenen. De voertaal tijdens het symposium is Engels. Het symposium vindt plaats in Het Vechthuis in Utrecht.

Het symposium staat in het teken van internationale uitwisseling. De sprekers op deze voor Nederland unieke bijeenkomst zijn afkomstig uit Australië, de Verenigde Staten, tal van Europese landen, Afrika en Canada. In de lezingen, workshops en andere presentaties wordt aandacht besteed aan de uitkomsten van de meeste recente onderzoeken en aan innovatieve ideeën, strategieën en ontwikkelingen met betrekking tot (de behandeling van) cerebrale parese. Een belangrijke ontwikkeling op dat gebied in Nederland is bijvoorbeeld de aandacht voor de gezinsgerichte behandeling. Naast de behoefte van het kind met een cerebrale parese wordt ook gekeken naar de vragen vanuit zijn/haar sociale omgeving. In Australië wordt met het oog op verbetering van de zorg en ondersteuning een centraal register aangelegd van personen met cerebrale parese.

Verschillende perspectieven
Naast het internationale karakter is er nog een ander onderscheidend aspect aan dit symposium. De zeer diverse onderwerpen die aan bod komen worden belicht door tal van professionals uit de medische en paramedische wereld. Daarnaast is er ook veel aandacht voor de ervaringsdeskundigheid van mensen met een cerebrale parese en van ouders, in lezingen, presentaties en workshops.

Praktisch
Data: donderdag 5 t/m zaterdag 7 november
Locatie: Het Vechthuis Utrecht (www.vechthuis.nl)
Kosten: Professional E 150, ouder/volwassene met CP E 75. Eendaagse registratiekosten: Professional E 50, ouder/volwassene met CP E 25. Voor kinderen vanaf 4 jaar (gratis) is op zaterdag opvang geregeld. Volledig programma: website van de BOSK www.bosk.nl Aanmelden: tot 30 september via een inschrijfformulier op de website van de BOSK, www.bosk.nl of vraag een inschrijfformulier aan via info@bosk.nl

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht