Ingezonden persbericht


Amsterdam, 22 oktober 2009

Noraly Beyer ontvangt MC's Cosmic Award
uit handen van Job Cohen op HOLLANDSE NIEUWE festival

Op donderdag 5 november, 20:30 u ontvangt Noraly Beyer de Cosmic Award uit handen van Job Cohen, Burgemeester van Amsterdam. De uitreiking vindt plaats midden in de elfde editie van MC's theaterfestival voor nieuwe toneelschrijvers en theatermakers: HOLLANDSE NIEUWE 11.

Noraly Beyer krijgt dit jaar de Cosmic Award voor haar inzet en haar rol als boegbeeld binnen de Nederlandse samenleving waarin zij fungeert als voorbeeld en pleitbezorger voor diversiteit in de media. Op Curacao geboren uit Surinaamse ouders, heeft ze een aantal jaren in Suriname gewerkt bij de nieuwsdienst van de Surinaamse televisie. En in Nederland bij de NOS en de Wereldomroep als journalist en nieuwslezer. Begin dit jaar nam zij afscheid van de omroep. Tussendoor speelde zij in diverse toneelstukken.

Noraly heeft het altijd van belang gevonden om in heldere taal en met de juiste toon te spreken, een toon waarmee ze beroemd is geworden. Een hele generatie 'Nieuwe Nederlanders' is met haar op de buis opgegroeid en ze is een voorbeeld geweest voor velen van hun.

De Cosmic Award is een tweejaarlijks terugkerende prijs waarmee uitdrukking wordt gegeven aan de waardering van MC voor een kunstenaar van niet-Nederlandse afkomst die zich binnen de Nederlandse samenleving via zijn werk op uitzonderlijke wijze profileert en zijn achtergrond laat meespelen in zijn werk.

datum en tijd: donderdag 5 november, 20:30 uur locatie: Machinegebouw 1, Westergasfabriek, Amsterdam toegang: gratis
reserveren: 020-6065040 of via kassa@mconline.nl

Na afloop van de uitreiking, kunt u nog diverse voorstellingen en randprogrammering van het festival HOLLANDSE NIEUWE 11 bezoeken. Meer informatie over het programma vindt u op www.hollandsenieuwe.nl

(EINDE PERSBERICHT)