Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

Hans Teeuwen Zingt nieuw repertoire

PERSBERICHT
Amsterdam, 10 september 2009

Hans Teeuwen heeft bewezen dat zijn carrièreswitch van cabaretier naar jazz-zanger bijzonder geslaagd is. Hans Teeuwen, en zijn all-star begeleidingsband, ontving lovende kritieken voor zijn overrompelende optredens in theaters, clubs en festivals, waaronder het North Sea Jazz Festival in Ahoy. Komend seizoen krijgt deze successtory een vervolg: een nieuwe reeks optredens met een nieuw repertoire.

Hans Teeuwen brengt klassiekers uit het zogenoemde Great American Songbook, oftewel het werk van artiesten als Frank Sinatra, Cole Porter en Ray Charles, opnieuw tot leven. Daarnaast voegt hij meer en meer eigen geschreven nummers toe aan dit repertoire.

Hans Teeuwen wordt begeleid door een kwintet bestaande uit de crème de la crème van jonge Nederlandse jazzmusici. Op gitaar Jesse van Ruller; al in 1995 winnaar van de Thelonious Monk Competition in Washington. Op altsax Benjamin Herman; in 2008 winnaar van de Edison Award en eigenaar van een complete prijzenkast met zijn New Cool Collective. Op piano Ruben Hein; studeerde summa cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en is tevens lid van Pete Philly & Perquisite. Op bas Kasper Kalf; speelt (inter)nationaal met diverse ensembles, zoals Pete Philly & Perquisite, Monsieur Dubois en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. En op drums Joost Kroon; afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium met een 10 Cum Laude, speelt in de band Kane, en is vast lid van het New Cool Collective.

De theatertour van Hans Teeuwen start op donderdag 5 november 2009 in Heerlen. Tevens verschijnt rond die datum de nieuwe cd met al het repertoire uit de voorstelling.

Klik hier voor een overzicht van alle tourdata.(onderaan)

----------