Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

5 november 2009 - CineMec ExpoTheater in Ede - 'Meedoen én Uitblinken'

Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen viert
tienjarig bestaan met verrassend jubileumcongres

EDE/BENNEKOM, 16 september 2009

Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen heeft in zijn tienjarig bestaan een stevige visie ontwikkeld op het stimuleren van beweging. Het jubileumcongres 'Meedoen én Uitblinken' op 5 november 2009 in CineMec ExpoTheater in Ede neemt bezoekers mee op een ontdekkingsreis van toonaangevende sprekers en inspirerende parallelsessies in een feestelijke ambiance. Op het programma staan onder meer staatssecretaris Jet Bussemaker (VWS), Brian Martin, de Zwitserse voorzitter van HEPA (Europese organisatie voor sport, bewegen en gezondheid) en een verrassend startsein uit onverwachte hoek voor een grootschalige landelijke publieksactie.

NISB, gevestigd in Bennekom, heeft al tien jaar een duidelijke mening hoe beleidsmakers en burgers in beweging kunnen komen: zoek het dichtbij, sluit aan bij communities, werk samen in netwerken en ga voor duurzaamheid. Alleen op die manier zullen Nederlanders ervaren dat je door een actieve leefstijl beter kan meedoen, je talenten ontwikkelt en gezonder blijft. NISB brengt dit in praktijk met bijvoorbeeld de campagne 30minutenbewegen, de BeweegKuur, het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen, Meedoen (allochtone) Jeugd door Sport en talloze projecten en aanpakken voor jongeren, ouderen, chronisch zieken en werknemers.

Opzet van het congres

Jaarlijks organiseert NISB altijd een Ontmoetingsdag waar honderden deelnemers uit de domeinen sport, bewegen, onderwijs, gezondheid, welzijn, ouderenzorg, werk en fysieke ruimte bij aanwezig zijn. Voor velen is dat hét moment om kennis bij te tanken, goede voorbeelden te zien en het netwerk te onderhouden. Dit jubileumcongres behoudt het goede van de Ontmoetingsdag en voegt daar een aantal topsprekers, aanvullende netwerkmogelijkheden én een feestelijke ambiance aan toe. Zo zal de opvallende lancering plaatsvinden van een grote landelijke actie waarmee heel veel Nederlanders op een oer-Hollandse manier in beweging komen. Daarnaast zijn er veertien stevige parallelsessies waaruit een keuze kan worden gemaakt, met actuele presentaties uit de wereld van wetenschap, zorg, werk, sport en bewegen, overheid en ethiek. Rond lunchtijd is er de Beweegmarkt: een circuit vol presentaties van beweegprojecten en mogelijkheden om zelf ook fysiek in actie te komen. Staatssecretaris Bussemaker houdt een toespraak naar aanleiding van het tienjarig bestaan van NISB. En NISB kijkt vooruit: hoe bouwen we aan Olympische ambities in de wijk?

De titel 'Meedoen én Uitblinken' prikkelt: het verwijst naar de eeuwige discussie of je moet stimuleren tot bewegen of tot sportdeelname en naar de snel gegroeide rol van de organisatie NISB. Uiteraard is het ook een flinke knipoog naar het programma Meedoen (allochtone) jeugd door sport en het kabinetsstandpunt over het Olympisch Plan 'Uitblinken op alle niveaus'.

Praktische informatie

De congreslocatie is dicht bij NISB's vestigingsplaats Bennekom: het gloednieuwe CineMec ExpoTheater in Ede, dat medio 2009 is opgeleverd naast de landelijk bekende bioscoop CineMec aan de A12. De kosten voor dit jubileumcongres zijn laag gehouden: het programma van 9.30 tot 16.30 uur wordt aangeboden voor een toegangsprijs van 125 euro. Informatie en inschrijven (tot uiterlijk 28 oktober): www.nisb.nl/jubileumcongres . T: 0318-490900 (Irene van Tend/Caecile Dijkman). E: secretariaat@nisb.nl


Noot voor redacties
Informatie voor de pers,

Ingezonden persbericht