Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, oktober 2009

Workshops, demonstraties en tal van activiteiten op Hobby & Vrije tijd

Van 5 t/m 8 november 2009 ontmoeten duizenden hobbyisten elkaar weer op de jaarlijkse Hobbybeurs in het WTC Expo Leeuwarden. Dit jaar met nieuwe segmenten culinair en digitaal, er is een speciaal kinderplein en allerlei creatieve workshops en activiteiten staan op de planning.

Modelbouw
Op Hobby & Vrije tijd hebben we als vanouds weer veel ruimte gecreëerd voor modelbouw. Modelbouw is een hobby waaraan heel veel verschillende leuke en interessante kanten zitten. Of je nu houdt van techniek, geschiedenis, graag verzamelt of knutselt, alles vind je erin terug. De één geniet van de romantiek en nostalgie van de treinen uit vervlogen tijden, de ander juist van de snelheid van hypermoderne treinen.

Koken, hoofdrol spelen in een film of dj?
Maar de beurs heeft meer dan typische 'mannenhobby's', zoals modelbouw in huis. Juist het creatieve krijgt op Hobby & Vrije Tijd heel veel aandacht. Afgezien van het verzamelaarsplein en de hobbywinkels met tal van creatieve workshops, is de beurs uitgebreid met leuke, nieuwe segmenten. Zo is er dit keer een speciaal culinair plein waar de hele dag demonstraties en proeverijen gegeven worden en waar de bezoekers allerlei producten kunnen kopen op culinair gebied.

Nieuw is ook het digitale plein waar bezoekers o.a. een rol in een film kunnen spelen. Filmclub de 'Kleare Kimen' heeft op de beurs een prachtige filmset waar men zelf in the spotlights staat. Daarnaast kan men ook ervaren hoe het is om live in een radio-uitzending te zitten of zelfs achter de microfroon plaats te nemen. Radio Vlieland zendt namelijk een deel van haar uitzendingen live uit vanaf de beurs.'' Daarnaast zijn er op zaterdag en zondag diverse live optredens bij Radio Vlieland.

Maak je eigen lampion op het kinderplein
Hobby & Vrije tijd is een echte gezinsbeurs, vandaar dat er dit jaar een speciaal kinderplein wordt opgezet. Kinderen kunnen hier onder andere een mooie lampion voor 11 november maken of deelnemen aan één van de andere leuke activiteiten. Bovendien hebben kids tot 12 jaar gratis toegang tot de beurs. ,,Een reden temeer om Hobby & Vrije tijd te bezoeken''



Ingezonden persbericht